Ajax – FC Zwolle. AFC Ajax speelde afgelopen dinsdag met 1-1 gelijk in de Champions League tegen APOEL Nicosia en had gezien het spelbeeld meer verdiend. De Amsterdammers kregen na vier minuten al een levensgrote kans via Sightorsson maar de IJslander schoof de open kans naast. Ajax wist voor rust de 1-0 voorsprong te pakken via Andersen maar moest na een onterecht gegeven strafschop niet snel daarna de 1-1 incasseren. Na flinke druk en goed voetbal van Ajax bleef het duel uiteindelijk steken op 1-1. In de Eredivisie ontvangt Ajax vanmiddag om 16:45 uur PEC Zwolle, een ploeg die heeft bewezen iedereen in de Eredivisie te kunnen verslaan. Op voorhand een interessante strijd tussen de nummer twee en drie van de Eredivisie.

Reuzendoder PEC zoekt weer naar ‘stunt’

Vorig seizoen werd Ajax in de finale van de KNVB beker volledig afgebluft door een agressief en indrukwekkend PEC Zwolle. Onder leiding van coach Ron Jans wist PEC Zwolle de KNVB beker te winnen en Europees voetbal te halen. Hoewel PEC in Europa op zich al een opzienbarende gebeurtenis is, was de uitslag waarmee dit tegen Ajax werd veilig gesteld nog interessanter. PEC Zwolle wist Ajax namelijk met 5-1 af te drogen, zelfs nadat het in de derde minuut al een tegentreffer van Ricardo van Rhijn om de oren had gekregen.

De overwinning op een topclub als Ajax is echter geen incident, de Zwollenaren hebben aangetoond een ware angstgegner te zijn voor grote ploegen. PEC Zwolle wist dit seizoen namelijk ook al met 3-1 van PSV te winnen en in de Europa League werd in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen het ervaren Sparta Praag. De laatste vijf onderling duels zijn exact in evenwicht, Zwolle won er twee, één keer eindigde het in een gelijkspel en de andere twee keer waren de Amsterdammers de sterkste.

Ajax toch ‘gewoon’ favoriet voor de winst

Voor de wedstrijd van vandaag is Ajax ‘gewoon’ favoriet in de eigen Amsterdam Arena. Ajax zal ten koste van alles de zure nasmaak van het CL-duel in Cyprus willen wegspoelen met een overwinning op PEC Zwolle. PEC Zwolle aan de andere kant staat gedeeld eerste met Ajax en PSV en een overwinning in de Arena zou eigenlijk geen eens een stunt genoemd kunnen worden.