Ajax – FC Groningen. Ondanks de bestuurlijke onrust gaat het sportief gezien goed met Ajax. De Amsterdammers staan bovenaan in de Eredivisie, zijn nog ongeslagen en bekerden deze bovendien door in de KNVB Beker. Toch is er ook onvrede.

Ajax – FC Groningen

Ajax verspeelde namelijk nog maar twee punten in de competitie, het spel kan de meeste supporters niet bekoren. De ploeg van trainer Frank de Boer speelt vaak in een te laag tempo en dat komt de amusementswaarde tijdens wedstrijden niet ten goede. Dat weten ook de spelers zelf. “Dat was ook wel aan de reactie van ons publiek te horen. Ik kan me goed voorstellen dat het er niet sprankelend uitzag en dat het soms saai was om naar te kijken. Ik weet dat fans er niet van houden als we terugspelen op de keeper, maar soms moet het even om ruimte te creëren”, aldus Joël Veltman vorige week na de wedstrijd tegen Excelsior in gesprek met Metro.

Maduro keert terug in Amsterdam

In Amsterdam weet men ook dat Ajax in Eredivisie-duels nog niet echt is getest. Wedstrijden tegen Feyenoord , PSV en bijvoorbeeld ook Vitesse staan nog voor de deur. Dit weekend komt FC Groningen op bezoek in Amsterdam, een tegenstander die normaal kan worden gerekend tot subtopper. De ploeg van trainer Erwin van de Looi heeft een goede week achter de rug. Eerst werd er in Eredivisie-verband gewonnen van AZ (2-0), waarna een paar dagen later ten koste van FC Twente (2-1) de derde ronde van de KNVB Beker werd bereikt.

Met de huidige achtste plaats beleeft Groningen daarom een stabiel seizoen. Hedwiges Maduro keert zaterdagavond voor even terug op de plek waar het voor hem allemaal begon: de Amsterdam ArenA. De middenvelder is inmiddels in dienst van Groningen en scoorde woensdag de winnende goal tegen FC Twente. Maduro keerde deze zomer terug in Nederland, nadat hij een mislukt avontuur in Griekenland bij PAOK Saloniki achter de rug had. De middenvelder zit goed op zijn plek in het Hoge Noorden en doet langzaam meer ritme op. “Ik voel me steeds sterker worden en houd ervan om veel wedstrijden te spelen. Het is nu zaak goed te eten en te herstellen voor zaterdag”, liet hij weten op de clubwebsite van Groningen. De wedstrijd Ajax – FC Groningen begint vanavond om 19:45 uur in Amsterdam. De scheidsrechter in dienst is Richard Liesveld.