Ajax – AZ. Zelden zal AZ met zoveel vertrouwen naar de Amsterdam Arena zijn afgereisd als dat het vandaag zal doen. De Alkmaarders verkeren in bloedvorm en lijken helemaal klaar voor het Ajax van Frank de Boer.

Ajax – AZ

Met zeven competitiezeges op een rij heeft AZ na de winterstop een gigantische stap richting Europees voetbal gezet. De Alkmaarders zijn van de twaalfde naar derde plaats geklommen en lijken dan ook de voornaamste kandidaat om die positie vast te houden. Trainer John van den Brom geniet met volle teugen van zijn ploeg, die met name door de komst van Ron Vlaar en de excellerende Vincent Janssen een stuk sterker is geworden.

Ook Joris van Overeem blaakt van het zelfvertrouwen en rekent niet op puntenverlies in de Arena. “Ik verwacht gewoon een winstpartij. Als ik Ajax was zou ik me wel goed voorbereiden op ons. Het is een bijzondere wedstrijd, zeker gezien de vorm waarin we nu verkeren. Daar kun je gewoon punten pakken”, meldt hij aan RTV Noord-Holland. “Het is eerder de vraag waarom we daar zouden verliezen, we hebben acht keer op rij gewonnen. Hopelijk komt de negende er aan. We zijn nu zo scherp dat ons dat niet kan overkomen.”

Frank de Boer Ajax - AZAZ-spits Janssen op verlanglijstje de Boer

De verrichtingen van AZ-spits Janssen zijn ook Ajax-coach Frank de Boer niet ontgaan. De keuzeheer gaf tegenover Ajax TV toe dat de aanvaller op het verlanglijstje staat. “Op dit moment praat iedereen over Janssen, hij doet het fantastisch. Hij is echt zo’n speler die carrière aan het maken is. En Dabney dos Santos is ook een jonge speler die een mooie ontwikkeling doormaakt. In sommige spelers heb je altijd interesse, maar we gaan eerst rustig kijken hoe we ze kunnen verslaan.”

De Boer is op de hoogte van de vorm van AZ. “Het is een ploeg die op dit moment in een flow zit. Het wordt tijd dat we dat gaan stoppen. Ik denk dat ze nu wel een stuk verder zijn, natuurlijk helpen de resultaten ook mee. Het ziet er swingend uit, ze hebben echt het geloof. Wij moeten zorgen dat ze zondag niet in hun patronen kunnen komen.” De wedstrijd in de Amsterdam Arena begint vanmiddag om 16:45 uur.

Wedden op Ajax – AZ

Wedden op de topper tussen Ajax en AZ? Dat kan bij 888sport! Dit is hét weekend om een keer voor een verrassing te gaan en je geld op AZ te zetten. De Alkmaarders wonnen al zeven keer op een rij en verkeren daardoor in bloedvorm. Zet je je geld op een overwinning van AZ, dan kun je 4.85 keer je inzet terugkrijgen! Ook een zege van Ajax kan behoorlijk wat geld opleveren, want de notering van 1.70 is aan de hoge kant. Een gelijkspel staat genoteerd op 3.90. Of zet je liever in op doelpuntenmakers? Je kunt bijvoorbeeld gokken op een doelpunt van Vincent Janssen (3.15) of Anwar El Ghazi (2.35).