ADO Den Haag – PSV. Landskampioen PSV heeft het duel tegen ADO Den Haag in de openingsronde niet weten te winnen, PSV kwam in de 23e minuut op voorsprong door een goal van Adam Maher. Lang duurde de voorsprong van PSV echter niet, na een overtreding bracht Roland Alberg de stand weer op gelijke hoogte met een strafschop, 1-1.

In de 2e helft kwam PSV opnieuw op voorsprong door een kopbal van Luuk de Jong op aangeven van Narcing totdat ADO ver in de blessuretijd een vrije trap toegedeeld kreeg. ADO doelman Martin Hansen was mee naar voren gekomen en maakte op prachtige wijze de 2-2 met zijn hak.


2-2 Martin Hansen Goalkeeper Goal Holland… door diyan-delev

ADO Den Haag – PSV. Ook voor landskampioen PSV gaat het Eredivisie seizoen vanavond officieel van start. De Eindhovense club komt terug op de plaats waar vorig seizoen de laatste competitiewedstrijd werd gespeeld: in Den Haag.

Ongeveer drie maanden geleden eindigde PSV de competitie met een 3-2 uitzege bij ADO Den Haag. De ploeg van toen is echter bijna al niet meer te vergelijken met die van nu. Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Karim Rekik zijn inmiddels vertrokken naar het buitenland, terwijl PSV daar Gaston Pereiro, Maxime Lestienne en Davy Pröpper voor terugkreeg. Mogelijk komt daar nog Hector Moreno bij, maar de onderhandelingen over de Mexicaanse verdediger verlopen vooralsnog moeizaam.

De voorbereiding liep voor PSV vrij soepel. De regerend landskampioen legde onlangs al beslag op de eerste prijs van het seizoen, door om de strijd om de Johan Cruijff Schaal af te rekenen met FC Groningen. Met twee doelpunten was Luuk de Jong de grote man aan de zijde van de Eindhovenaren. Adam Maher nam de andere goal voor zijn rekening. PSV lijkt dus klaar voor de wedstrijd van vanavond in de residentiestad.

ADO Den Haag – PSV: Ook nodige veranderingen bij ADO

Ook voor tegenstander ADO Den Haag is er het nodige veranderd tijdens de zomer. Zo heeft coach Henk Fraser sinds deze week niet meer de beschikking over Michiel Kramer. De man die vorig seizoen verantwoordelijk was voor zeventien competitietreffers, is inmiddels verkast naar Feyenoord. ADO heeft in Mike Havenaar inmiddels een vervanger aangetrokken, maar de Japanner is niet op tijd beschikbaar voor het duel van vanavond. Het gevolg daarvan is dat ADO tegen PSV moet aantreden zonder echte spits.

Fraser opperde maandag in gesprek met Omroep West dat hij mogelijk Giovanni Korte naar voren schuift als vervanger van Kramer. “Ik denk dat Korte het op zijn manier die twee verdedigers van PSV het heel lastig kan maken. Korte heeft het meeste indruk gemaakt. Ik denk dat hij het op zijn manier die twee verdedigers van PSV het heel lastig kan maken”, waarschuwde de ADO-coach de Eindhovense tegenstander alvast.

ADO Den Haag – PSV

Eigenlijk zou de wedstrijd tussen ADO en PSV afgelopen weekend al worden gespeeld. Vanwege de politiestakingen werd de wedstrijd echter verplaatst naar vanavond. PSV zal moeten winnen in Den Haag om niet nu achterop te raken bij de titelconcurrenten. Ajax won de eerste wedstrijd van het seizoen namelijk met 3-0 bij AZ, terwijl Feyenoord in de eigen Rotterdamse Kuip moeizaam wist af te rekenen met FC Utrecht. Vanavond wordt er om 18:30 uur afgetrapt.

Bekijk hier de uitslagen van de Eredivisie wedstrijden.