ADO Den Haag – PEC Zwolle. Wat een prachtig weekend voor PEC Zwolle had kunnen en eigenlijk moeten worden, liep uit op een deceptie. De Zwollenaren hadden op papier een van de makkelijkste wedstrijden in de strijd om plek drie maar wisten de derby tegen Go Ahead Eagles niet positief af te sluiten. De rest van de concurrenten verloor ook, maar PEC Zwolle liet de kans om een flinke tik aan diezelfde concurrentie uit delen na, en bleef daardoor op de vijfde plaats steken. Vandaag reist PEC af naar Den Haag, de stad van de Chinese geldschieter.

ADO Den Haag – PEC Zwolle: Jans’ spitsenprobleem

Het zat ze nog diep, de nederlaag eerder dit seizoen in Deventer, tegen GAE. Vastberaden als ze waren om het in de thuiswedstrijd beter te doen, liepen ze wederom in de val van Go Ahead. Niet alleen wist de ploeg van Ron Jans geen punten te pakken, het verloor ook nog eens gelegenheidsspits Stef Nijland door een rode kaart. Nijland was spits doordat de teruggekeerde Necid nog niet fit genoeg was om te spelen, en dat is hij nu ook nog niet. De prangende vraag voor vanavond is dan ook: Hoe gaat Ron Jans zijn voorhoede neerzetten? Het lijkt er op dat de van AZ overgekomen Babalj in de spits mag plaatsnemen. Leidt hij zijn ploeg naar de derde plek?

Kramer, enfant terrible?

Bij ADO Den Haag hebben ze minder personele problemen voor de spitspositie. Daar is het Michiel Kramer die vrijwel iedere week weer voor de doelpunten zorgt. Toch was er vorige week kritiek op de lange spits. Volgens trainer Fraser haalt de ploeg weinig voordeel uit de spits wanneer hij geen doelpunten maakt. De coach verwijst naar het feit dat de spits weinig onnodige meters maakt en verwijt hem lui te zijn. Kramer is overigens niet bepaald onder de indruk van de woorden van zijn oefenmeester en zei: “De trainer moet mij gewoon altijd opstellen.”. Duidelijke taal. Hoe dan ook, de meester en zijn leerling zullen elkaar hard nodig hebben. ADO staat op een veertiende plaats met slechts vier punten boven de welbekende gevarenzone. Afgelopen winter kwam er eindelijk duidelijkheid over de Chinese geldschieter en die had grootste plannen. Maar voor nu is het voor ADO voornamelijk zaak om in de eredivisie te blijven.

De wedstrijd ADO Den Haag – PEC Zwolle begint vanmiddag om 18:30 uur.