Wedden op EK 2016: Portugal – IJsland. De tweede en laatste wedstrijd van vandaag is Portugal tegen IJsland. Portugal met natuurlijk één van de beste en bekendste voetballers van de huidige generatie, Cristiano Ronaldo. Ook van IJsland kennen we natuurlijk aardig wat spelers, aangezien er veel in de Eredivisie hebben gevoetbald.

Ronaldo to score anytime op 8.00 bij 888sport

Portugal had een makkelijke poule in de kwalificatie en ze wisten zich dan ook eenvoudig te plaatsen. Ronaldo scoorde in totaal 6 keer in de 5 kwalificatie wedstrijden die Portugal speelde. De selectie van Portugal kent natuurlijk nog meer grote namen naast Ronaldo. Op het middenveld moet Joao Moutinho voor de dieptepasses op de pijlsnelle Nani en Ronaldo zorgen. Ze hebben ook nog een paar grote talenten zoals Quaresma en Renato Sanches. Al met al heeft Portugal dus een zeer aardige selectie dit toernooi.

IJsland kennen we natuurlijk nog uit de kwalificatie poule van Nederland. Spijtig genoeg was IJsland twee keer te sterk voor ons. IJsland werd uiteindelijk tweede achter Tsjechië. De selectie van IJsland is natuurlijk lang niet zo goed als die van Portugal. De sterspeler is naar mijn mening Gylfi Sigurdsson die nu bij Swansea speelt, een creatieve middenvelder met een geweldig schot. Voorin hebben ze twee oud-eredivisie spelers lopen met Finnbogason en Sigthorsson. Beide doen het niet geweldig bij de clubs waar ze nu spelen. IJsland moet het, zoals veel kleine landen, hebben van passie, strijd en het compact spelen als team.

Wedtip 1 Portugal – IJsland

Nani over 1.5 shots on goal @2.10 bij 888sport

Zoals jullie misschien al hebben gemerkt heb ik een voorkeur voor deze markt. Player Stats hebben vaak een hoge odd voor een redelijk simpel te behalen doel, zoals ook bij deze bet. Nani heeft een goed schot en houdt er van om naar binnen te komen van de vleugel en dan te schieten. Ik ben er van overtuigd dat hij hier ook de ruimte voor gaat krijgen.

Wedtip 2 Portugal – IJsland

Portugal to win by 2 goals or less @1.95 bij 888sport

Net zoals bij de eerste wedstrijd van vandaag, verwacht ik dat het voor de bovenliggende partij toch lastig zal worden. Eigenlijk zie je dit het hele toernooi al gebeuren, alleen Duitsland heeft (op het moment van schrijven) met meer dan één goal verschil gewonnen. IJsland kan redelijk goed verdedigen en het is nog maar de vraag hoe vaak Portugal daar door heen kan komen. Dat ze minimaal één goal maken lijkt me een vanzelfsprekendheid.