De tweede wedstrijd van deze zondag is Polen tegen Noord Ierland. Polen heeft zich op een goede wijze weten te kwalificeren, door tweede te worden achter aartsrivaal Duitsland. Ze hebben zelfs voor een ware stunt gezorgd door te winnen van Duitsland. De laatste twee vriendschappelijke wedstrijden voor Polen waren echter teleurstellend met een 1-2 verlies van Nederland en een 0-0 gelijkspel tegen Litouwen. Wel heeft Polen natuurlijk een aardige selectie met de absolute wereldster Lewandowski.

Noord Ierland heeft zich voor het eerst ooit geplaatst voor een eindtoernooi. Ik denk dat het voor vele lastig is om een speler op te noemen van Noord Ierland. Je zou kunnen zeggen dat Kyle Lafferty de sterspeler is. Lafferty speelde dit seizoen bij Birmingham dat 10e is geworden op het tweede niveau van Engeland. Eigenlijk zegt dit genoeg over het team. Ze moeten het hebben van hun strijd en de hechte verdediging.

Ik verwacht dat Polen deze wedstrijd zal winnen en eigenlijk verwacht ik niet veel tegenstand van Noord Ierland. Polen was misschien niet zo goed in vorm in de laatste twee oefenwedstrijden, maar ze hebben laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen. Met de tandem Lewandowski en Milik voorin hebben ze twee dodelijke spitsen. Achter deze spitsen heb je een spijkerhard middenveld dat ook nog eens een goede pass kan versturen en veel diepgang heeft.

Polen – Noord Ierland Wedtip 1

Home team to win without conceding a goal @ 2.48 op 888sport.com

Zoals ik al schreef verwacht ik niet dat Noord Ierland veel kan doen tegen Polen. Met deze bet spelen we redelijk op save, met toch een goeie odd. Zolang Polen geen gekke dingen doet in de verdediging verwacht ik niet dat Noord Ierland een goal kan maken.

Polen – Noord Ierland Wedtip 2

Robert Lewandowski to score @ 2.00 op 888sport.com

Eerlijk gezegd ben ik verast dat de odd voor Lewa nog zo hoog is. Als er iemand doelpunten gaat maken voor Polen is het natuurlijk Lewandowski. Zeker tegen Noord Ierland moet hij genoeg kansen krijgen.