De laatste wedstrijd van de derde dag van het EK is Duitsland tegen Oekraïne. Duitsland is natuurlijk één van de favoriete voor de titel. Terwijl Oekraïne door de meeste toch word gezien als opvulling en het zal lastig worden voor ze om de poulefase te overleven.

Voor Oekraïne is dit nog maar de tweede keer dat ze mee doen met het EK, de eerste keer was in 2012 toen ze het toernooi samen met Polen organiseerde. De sterspeler van Ukraine is Konoplyanka die bij Sevilla speelt. Konoplyanka zal samen met Yarmolenko het spel bepalen bij Oekraïne. De rest van het team is vrij onbekend. Wanneer je de selecties naast elkaar legt is Duitsland natuurlijk ver in het voordeel.

Met waarschijnlijk op het middenveld Kroos, Özil en Khedira heeft Duitsland zowel power als creativiteit op het middenveld. Voorin missen ze echter een echte topspits Mario Gomez zit bij de selectie maar het zou ook goed kunnen dat er gekozen wordt voor Götze.
Ik verwacht dat Duitsland dit vrij eenvoudig gaat winnen. Ze kunnen de wedstrijd als geen ander domineren met de creativiteit en voetbalgogme die ze in het team hebben.

Duitsland – Oekraïne Wedtip 1

Duitsland -1 handicap @ 2.40 bij 888sport.com

Zoals hierboven beschreven verwacht ik dat Duitsland de wedstrijd zal domineren. Ik verwacht dat ze genoeg creativiteit hebben om door de verdediging van Ukraine te spelen en denk dat ze zeker twee keer gaan scoren.

Duitsland – Oekraïne Wedtip 2

Toni Kroos over 0.5 shots on goal @ 1.90 bij 888sport.com

Toni Kroos is een middenvelder met een geweldig afstandsschot en wanneer hij de kans krijgt zal hij het zeker proberen. Wanneer Duitsland de druk op zal voeren dan kan het niet uitblijven dat Kroos in schietpositie komt.