Wedden EK 2016: Zwitserland – Polen. De eerste wedstrijd van de knock-outfase is Zwitserland tegen Polen. Zwitserland stelde enigszins teleur in de groep en werd tweede in een groep met Albanië, Roemenië en Frankrijk.

Polen speelde redelijk en heeft nog geen tegendoelpunt gehad. Polen werd tweede in een groep met Duitsland, Ukraine en Noord-Ierland.

Zwitserland overtuigt niet

Zwitserland wist in de groep alleen te winnen van Albanië en speelde gelijk tegen zowel Roemenië als Frankrijk. In geen enkele wedstrijden wist Zwitserland te overtuigen, tegen zowel Albanië als Roemenië had de tegenstander eigenlijk recht op meer.

Zwitserland kon zelf weinig creëren en gaf wel een aantal goede kansen weg tegen beide teams. Ze hadden geluk dat zowel Albanië als Roemenië de kansen niet afmaakten.

Polen kan meer

Polen speelde redelijk, ze wisten aardig wat kansen te creëren in alle wedstrijden maar de meeste van deze kansen werden gemist. Met name Arek Milik miste veel kansen. Polen heeft met 1-0 gewonnen van Noord-Ierland en ook van Oekraïne en speelde 0-0 gelijk tegen Duitsland.

In alle wedstrijden werden er genoeg kansen gecreëerd om meer doelpunten te maken. De Polen nemen geen genoeg met een plek bij de laatste 16. Wanneer je de berichten oven de Poolse spelers leest lijkt het erop dat ze getergd zijn om te laten zien hoe goed ze echt kunnen voetballen.

In de kwalificatiereeks speelde ze namelijk een stuk beter en scoorde ze ook meer. Ik verwacht dat Polen een beetje zoals Duitsland vaak, gaat groeien in het toernooi en naarmate het toernooi vordert steeds beter gaat spelen.

Voorspelling Zwitserland – Polen

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Polen de bovenliggende partij zal zijn en ik verwacht ook dat Polen gaat winnen. Zwitserland heeft natuurlijk een paar goede spelers, maar ze hebben in nog geen één wedstrijd goed gevoetbald.

Polen daarentegen speelde goed in de meeste wedstrijden en zeker tegen Duitsland, wat gezien wordt als één van de favorieten, speelde ze een prima wedstrijd. Wanneer de spitsen van Polen iets scherper zijn in de afronding zie ik ze hier zeker winnen.

Wedtip 1 Zwitserland – Polen

Polen to win @ 2.70 op 888sport.com

Eigenlijk staat hier boven al beschreven waarom ik deze bet tip. Polen heeft een stuk meer indruk gemaakt dan Zwitserland in de groepsronde. Het feit dat Polen nog geen goal tegen heeft en dat Zwitserland moeite heeft met het creëren van kansen werkt natuurlijk ook mee in deze verwachting. Het enige verbeter punt voor Polen is het afmaken van de kansen.

Wedtip 2 Zwitserland – Polen

Arek Milik to score @ 3.80 op 888sport.com

De tweede wedtip is Arek Milik to score. Milik heeft al één keer gescoord, maar is daar natuurlijk niet tevreden mee. Met name in de wedstrijd tegen Duitsland kreeg hij genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen met de topscorer Bale (3 goals).

De rol van Milik is duidelijk, wanneer Lewandowski ruimte maakt duikt hij daar in en zo heeft die al een aantal kansen gekregen. Lewandowski heeft meestal twee of drie man om hem heen en daardoor krijgt Milik meer ruimte. Milik krijgt ook een stuk meer kansen dan Lewandowski en ik verwacht dat dat deze wedstrijd hetzelfde zal zijn. Wanneer Milik zijn vizier iets scherper heeft dan de afgelopen wedstrijden dan moet deze bet goedkomen.