Wedden EK 2016: Wales – België. De tweede EK 2016 kwartfinale is Wales tegen België. Wales is na IJsland waarschijnlijk de grootste verrassing van het toernooi. België werd van te voren gezien als gevaarlijke outsider, maar ondanks dat ze er nog inzitten hebben ze nog niet helemaal weten te overtuigen.

Wales werd eerste in haar groep door te winnen van Slowakije en Rusland. Tegen Engeland werd er met 2-1 verloren in de groepsfase. In de achtste finale won Wales met 1-0 van Noord-Ierland. Wales heeft natuurlijk één van de grootste sterren van het toernooi in hun team, Gareth Bale.

Gareth Bale belangrijk voor Wales

Bale scoorde al drie keer en heeft in zijn eentje wedstrijden beslist. Ook de wedstrijd tegen Noord-Ierland werd beslist door Gareth Bale, hij gaf een strakke voorzet waaruit een eigen doelpunt kwam. Wales moet het dus vooral hebben van individuele kwaliteiten. Naast Bale hebben ze natuurlijk ook nog Aron Ramsey die ook wedstrijden kan beslissen door één goede pass of schot. Verdedigend staat het wel oké bij Wales, maar overall heeft Wales toch een stuk minder team dan België.

België vol vertrouwen

België werd in de eerste groepswedstrijd totaal verrast door Italië en ze verloren met 2-0. Uiteindelijk werd België tweede in de groep door een overwinning op Ierland en Zweden. Tegen Ierland wisten ze te overtuigen en speelde ze met name de tweede helft goed, uiteindelijk wonnen ze dan ook met 3-0.

Tegen Zweden echter was het weer een stuk minder goed. Maar in de achtste finale speelde België erg sterk tegen Hongarije en ze wonnen dan ook met 4-0. Met name Eden Hazard leek eindelijk weer met vertrouwen te spelen. Eigenlijk leek heel het team met een stuk meer vertrouwen te spelen. Ik verwacht dat ze dat vertrouwen meenemen naar de wedstrijd tegen Wales. De selectie van België is goed genoeg om Wales te verslaan.

Voorspelling Wales – België

Ik verwacht een redelijk open wedstrijd, België zal met deze spelers altijd op de aanval spelen. Ik verwacht dat Wales regelmatig gaat proberen gebruik te maken van de ruimte die er ontstaat door het spel van de Belgen.

Ik denk dat de Belgen relatief makkelijk gaan winnen, wanneer ze net zo spelen als tegen Hongarije moeten ze toch snel tot een aantal goede kansen komen. Hopelijk lukt het ook om één van die kansen snel af te ronden. Wanneer België op een snelle voorsprong komt moet Wales aanvallen en dan zal België alleen maar meer ruimte krijgen en met ruimte zijn de Belgen op z’n best.

Wedtip 1 Wales – België

België -1 handicap @ 3.20 bij 888sport.com

Zoals al beschreven verwacht ik dat België redelijk makkelijk gaat winnen. Ik hoop dat ze een goal kunnen maken voor de rust want dan zal België zeker gebruik gaan maken van de ruimte die er valt. Ik denk dat de Belgen genoeg kwaliteit hebben om door de verdediging van Wales heen te voetballen. Van Wales zelf verwacht ik niet zoveel, ze spelen met passie en strijd maar naast Bale en Ramsey zijn de spelers toch erg middelmatig.

Wedtip 2 Wales – België

Hazard over 1.5 schoten op doel @ 2.20 bij 888sport.com

Hazard had vorige wedstrijd precies twee pogingen op doel, waarvan één doelpunt. Je zag dat naar mate de wedstrijd vorderde hij met steeds meer zelfvertrouwen speelde. Ik verwacht dat Hazard deze wedstrijd genoeg vertrouwen heeft om vaak naar binnen te komen en dan te schieten op het doel.

Bewaren