Wedden EK 2016: Tsjechië -Kroatië. De tweede wedstrijd is Tsjechië tegen Kroatië. Kroatië staat eerste in de poule na een 1-0 overwinning op Turkije. Tsjechië verloor met 0-1 van Spanje door een late kopbal van Pique. Tsjechië had het moeilijk met Spanje ze hadden maar 28% balbezit, maar ze hadden lange tijd nog kans op een punt.

Kroatië heeft tegen Turkije mij erg overtuigd, ze creëerde aardig wat kansen en hadden maar liefst 16 schoten binnen de zestien meter.  Ook hebben ze 3 keer de paal of lat geraakt, de score had dus zo maar hoger uit kunnen vallen.

Kroatië controleerde de wedstrijd op het middenveld, wat ook niet zo gek is als je kijkt naar de namen. Het middenveld bestond in die wedstrijd uit Modric, Rakitic en Badelj, met Perisic als in een vrije rol. Ze hadden diepte veel diepte en creativiteit, dit blijkt ook wel uit de statistieken. Kroatië speelde dus erg goed tegen Turkije, wat toch ook geen verkeerd team had.

Ik verwacht niet dat Tsjechië een rol van betekenis gaat spelen in dit toernooi. Natuurlijk stond de verdediging goed tegen Spanje, maar Spanje speelde ook zeker niet hun beste voetbal. Kroatië heeft een veel betere selectie dan Tsjechië en ik verwacht dat dit ook zeker naar voren komt tijdens deze wedstrijd.

Wedtip 1 Tsjechië – Kroatië

Kroatië wint zonder tegengoal @ 2.75 888sport

Tegen Spanje wist Tsjechië vrijwel niks te creëren en ik denk niet dat dat anders gaat zijn tegen Kroatië. Kroatië heerste op het middenveld in de wedstrijd tegen Turkije en ook de verdediging zag er sterk uit.

Wedtip 2 Tsjechië – Kroatië

Kroatië -1 handicap @ 3.25 888sport

Kroatië wist erg te overtuigen tegen Turkije en eigenlijk is het een wonder dat het maar 1-0 werd. Ik ga er vanuit dat het team van Turkije toch beter is dan die van Tsjechië en dat betekend dat Kroatië ook deze wedstrijd zal domineren en zal winnen met zeker 2-0.