Wedden EK 2016: Spanje – Turkije. De laatste wedstrijd van vandaag is Spanje tegen Turkije. Spanje won moeizaam van Tsjechië in de eerste wedstrijd door een late goal van Pique. Turkije verloor vrij kansloos van Kroatië en mocht van gelukspreken dat het niet met meer dan 1-0 verloor.

Spanje heeft natuurlijk één van de beste selecties van het toernooi. Met spelers als Iniesta, David Silva, Pique, Ramos en Serqio Busquets hebben ze spelers van absolute wereldklasse. Tegen Tsjechië zag je deze klasse met vlagen, ze creëerde ook wel goede kansen, maar het scoren duurde erg lang.

Dat is ook meteen de achilleshiel van het team, het scoren. In de spits speelt Morata, spits van Juventus, maar hij maakte het niet waar. Uiteindelijk werd Morata vervangen door de 35e jarige Aduriz, die ook zijn stempel niet kon drukken op het spel. De goal werd uiteindelijk gemaakt door verdediger Gerard Pique. Het veldspel van Spanje is één van de beste van het hele toernooi, wanneer ze de kansen die ze krijgen ook gaan afmaken dan zijn ze wat mij betreft weer één van de titel favorieten.

Turkije had eigenlijk weinig in te brengen tegen Kroatië, ze kwamen er af en toe uit met een gevaarlijke counter, maar konden weinig creëren. In totaal hadden ze maar 3 schoten van binnen de zestien en hadden ze ook maar 2 schoten op doel. Ik verwacht niet dat ze het veel beter gaan doen, maar ik verwacht wel dat ze meer kansen kunnen creëren.

Spanje heeft toch moeite met de omschakeling van de tegenstander, met name omdat ze zo ver vooruit staan bij de verdediging. Met Arda Turan en Hakan Calhanoglu hebben ze spelers die hier gebruik van kunnen maken. Uiteindelijk verwacht ik een kleine overwinning voor Spanje, met name omdat ze zoveel moeite hebben met hun kansen afmaken.

Wedtip 1 Spanje – Turkije

Spanje wint & onder 2.5 goals @ 3.20 op 888sport.com

Spanje heeft natuurlijk het betere team, maar het afmaken van kansen is al een tijd lastig voor ze. Ik verwacht dat ze de nodige kansen krijgen tegen Turkije, maar dat ze niet veel scoren. Van Turkije verwacht ik geen doelpunt.

Wedtip 2 Spanje – Turkije

Hakan Calhanoglu over 0.5 schoten op doel @ 2.40 888sport

Wederom een player stat bet. Calhanoglu heeft een geweldig schot en probeert het met enige regelmaat van ver. Ik verwacht dat Turkije redelijk wat ruimte krijgt in de omschakeling en dat hij hier gebruik van gaat maken door van afstand te schieten. Een schot op de goal moet zeker lukken. In de vorige wedstrijd schoot hij 2 keer, waarvan beide net naast de goal. Laten we hopen dat hij zijn vizier iets meer op scherp heeft.