Wedden EK 2016, Rusland – Slowakije. De tweede ronde van het EK in Frankrijk gaat vandaag van start. De eerste wedstrijd is Rusland tegen Slowakije om 15:00 uur. Door het 1-1 gelijkspel van Rusland tegen Engeland wordt deze wedstrijd voor alle teams in de poule cruciaal. Slowakije verloor de 1e wedstrijd met 2-1 van Wales.

Rusland – Slowakije

Rusland speelde tegen Engeland degelijk. Engeland was de betere, maar ze wisten de aanvalslinie goed van de goal te houden. Zelf speelde Rusland vooral op de counter en zo kregen ze nog best een aantal mogelijkheden. Uiteindelijk kregen ze een tegengoal uit een vrije trap en scoorde ze zelf uit een corner in zo’n beetje de laatste minuut.

Slowakije speelde best goed tegen Wales ze creëerden aardig wat kansen, vooral in de eerste helft. Uiteindelijk kregen ze twee ongelukkige tegengoals tegen en stonden ze aan het eind van de rit met lege handen.

Op basis van het veldspel dat Rusland en Slowakije lieten zien verwacht ik dat Slowakije toch de bovenliggende partij zal zijn. Slowakije heeft een goed middenveld met de sterspeler Marek Hamsik die de lijnen uitzet en ook voor zichzelf kansen kan creëren. Rusland zal weer stug verdedigen en vanuit de counter proberen een goal te maken.

Wedtip 1 Rusland – Slowakije

Slowakije to win @ 3.35 op 888sport.com

Voor Slowakije wordt erg lastig om door te gaan wanneer ze deze wedstrijd niet de drie punten pakken. Als Rusland wint komen zij op 4 punten, er van uit gaande dat Engeland – Wales niet in een gelijkspel eindigt staat Slowakije dan op iedereen minimaal 3 punten achter. Naast de noodzaak voor Slowakije hebben ze in mijn ogen ook de betere selectie en het betere spel. Wanneer ze zo spelen als tegen Wales, moeten ze zeker kunnen winnen.

Wedtip 2 Rusland – Slowakije

Marek Hamsik to suffer over 1.5 fouls @ 2.30 op 888sport.com

Deze bet klinkt misschien wat vaag, maar het betekend dat er minimaal twee overtredingen op Marek Hamsik gemaakt moeten worden. Zoals al beschreven is Hamsik de ster van dit team. Hij zet de lijnen uit, maar houdt er ook van om een dribbel aan te gaan. Ik verwacht dat Rusland fysiek gaat spelen. Om Hamsik af te stoppen zullen ze zeker overtredingen nodig hebben.