Wedden EK 2016: Roemenië – Albanië. De andere wedstrijd van vandaag is Roemenië tegen Albanië. Roemenië heeft nog kans om bij de beste nummers drie te komen en zo door te gaan naar de knock-out rondes. Voor Albanië lijkt het toernooi te eindigen na de groepsronde.

Roemenië heeft nu één punt door het gelijke spel tegen Zwitserland. Tot nu toe hebben ze hun huid duur verkocht, ook Frankrijk had natuurlijk de nodige moeite met Roemenië. Het voetbal van Roemenië is niet geweldig, maar door de tactiek gecombineerd met de strijd en passie van het team zijn ze voor elk team een lastige tegenstander.

Roemenië graaft zich niet de gehele wedstrijd in, maar ze kiezen zorgvuldig hun momenten uit waarop ze druk kunnen zetten. Voetballend kan het dus wel beter, maar ze hebben toch een paar spelers die met hun creativiteit voor gevaar kunnen zorgen. Met name de aanvoerder Stancu zorgt voor gevaar met zijn passes.

Albanië heeft het natuurlijk best goed gedaan. Ze verloren weliswaar twee keer, maar in beide wedstrijden hadden ze kans en misschien ook wel recht op meer. Tegen Zwitserland verloren ze 1-0, maar zelfs na de rode kaart kregen ze nog kansen. Tegen Frankrijk bleef het lang 0-0, maar uiteindelijk kregen ze in de blessure tijd toch nog twee goals tegen. Door deze pech lijkt Albanië puntloos en zonder doelpunten weer naar huis te gaan. Misschien is dat ook wel net het stukje kwaliteit wat ze dan toch missen. Verdedigend staan ze redelijk goed, maar aanvallend kunnen ze niet tot goals komen.

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Roemenië uit de startblokken schiet en ze zullen proberen om een vroege goal te maken. Albanië heeft eigenlijk niks meer om voor te spelen, terwijl Roemenië met 4 punten nog een goede kans maakt om door te gaan. Roemenië heeft laten zien redelijk te kunnen voetballen en heeft het twee teams met betere spelers het enorm lastig gemaakt. Mijn verwachting is dan ook dat Roemenië deze wedstrijd zal winnen, mede doordat Albanië nergens meer voor speelt.

Wedtip 1 Roemenië – Albanië

Roemenië to win @ 2.25 op 888sport.com

Zoals ik hierboven al heb beschreven heeft Roemenië tegen goede tegenstanders al laten zien goed mee te kunnen. Albanië heeft niks meer om voor te spelen en lijkt toch nog een beetje kwaliteit te kort te komen om daadwerkelijk een resultaat te halen.

Wedtip 2 Roemenië – Albanië

Roemenië over 52.5 % balbezit op 888sport.com

Deze bet klinkt misschien een beetje raar, maar wanneer Roemenië aan het eind van de wedstrijd 53% balbezit heeft gehad is die binnen. Met name omdat Roemenië moet winnen verwacht ik dat ze een stuk meer de bal hebben en wanneer ze een vroege goal maken zullen ze het rustig aan doen als ze de bal hebben.