Wedden EK 2016: Portugal – Oostenrijk. De laatste wedstrijd van de dag is Portugal tegen Oostenrijk. Gek genoeg is dit de wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 in de poule. Van te voren had denk ik iedereen verwacht dat Portugal en Oostenrijk toch zeker 1 en 2 zouden worden. Na één wedstrijd is het beeld toch heel anders. Oostenrijk verloor haar eerste wedstrijd hopeloos met 0-2 van Hongarije en Portugal speelde 1-1 gelijk tegen IJsland.

Voor Portugal is er dus nog niks aan de hand, winnen ze de wedstrijd tegen Oostenrijk dan zijn ze naar alle waarschijnlijkheid gewoon door. Voor Oostenrijk is deze wedstrijd nog iets belangrijker dan Portugal, want als je 0 punten hebt uit 2 wedstrijden dan ga je zeer waarschijnlijk niet door.

Portugal wist zeker in de eerste helft een goede indruk te maken. Ze creëerde aardig wat kansen en hadden vooral pech met de afronding van die kansen. Nani wist in de 30e minuut eindelijk een kans te verzilveren en op dat moment leek het erop dat ze op een grote overwinningen af gingen. In de tweede helft speelde Portugal minder goed en leek de drang naar de goal ook minder groot. En toen kwam ineens die voorzet die er mooi ingeschoten werd en stond het ineens 1-1.

Oostenrijk viel enorm tegen. Met spelers als Arnautovic en Alaba verwacht je toch een stuk meer creativiteit en met in de spits Janko verwacht je ook goals. Die kwamen er niet en eigenlijk kreeg Oostenrijk ook bijna geen goede kansen. Ik verwacht ook dat ze deze wedstrijd niet veel beter gaan spelen want ook in de voorbereiding was Oostenrijk al niet best. Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Portugal het meeste balbezit heeft en dat ze ook de meeste kansen gaan creëren, ik verwacht niet dat Oostenrijk hier veel tegenover kan zetten.

Wedtip 1 Portugal – Oostenrijk

Nani over 1.5 shots on goal @ 2.60 888sport

Bij de vorige wedstrijd van Portugal had ik dezelfde tip en die was na ongeveer 20 minuten spelen al binnen. In de opstelling van Portugal staan Ronaldo en Nani in de spits, maar omdat Ronaldo een vrije rol heeft staat Nani het meest centraal. Nani kreeg in de eerste wedstrijd behoorlijk wat kansen uit voorzetten en dieptepasses. Mijn verwachting is dat het in deze wedstrijd niet anders zal zijn.

Wedtip 2 Portugal – Oostenrijk

Portugal over 1.5 goals @ 2.15 888sport

Portugal had in de vorige wedstrijd ook zat kansen om meer dan één keer te scoren. Dat zal in deze wedstrijd niet minder zijn, ze hebben genoeg creativiteit om kansen te creëren. Hongarije wist ook twee keer te scoren tegen Oostenrijk en die hebben toch een stuk minder goede spelers.