Wedden EK 2016: Polen – Portugal. Vanavond staat de eerste kwartfinale op het programma, Polen tegen Portugal. Polen werd tweede in haar groep achter Duitsland en versloeg Zwitserland met penalty’s in de vorige ronde. Portugal werd derde in haar groep achter IJsland en Hongarije, in de vorige ronde wisten ze in de verlenging te winnen van Kroatië.

Polen geen wedstrijd verloren

Polen heeft in de groepsfase geen wedstrijd verloren en had zelfs geen tegengoal. Tegen Zwitserland kregen ze hun eerste tegengoal, door de geweldige omhaal van Shaqiri. Polen speelt prima voetbal, maar heeft moeite met het scoren. Zowel Milik als Lewandowski hebben al de nodige kansen gemist.

Verdedigend doen ze het uitstekend en geven ze weinig weg. Tegen Zwitserland speelde ze met name de eerste helft erg goed en hadden ze genoeg kansen om met meer dan 1-0 de rust in te gaan.

Portugal speelt moeilijk EK 2016

Portugal heeft het erg moeilijk dit toernooi. In de groepsfase speelde ze drie keer gelijk en ook in de vorige ronde speelde ze in de 90 minuten gelijk. Portugal speelde in de meeste groepswedstrijden behoorlijk voetbal en creëerden genoeg kansen, maar ze scoorde niet genoeg en verdedigend was het erg slecht.

Tegen zowel IJsland gaven ze één goal weg en tegen Hongarije maar liefst 3. In de eerste knock-out wedstrijd tegen Kroatië speelde Portugal met een andere tactiek. Portugal speelde erg verdedigend en zelfs Ronaldo stond vaker in de buurt van zijn eigen zestien als die van de tegenstander.

Uiteindelijk wisten ze vlak voor tijd in de verlenging de winnende goal te maken door een goed uitgevoerde counter.

Voorspelling Polen – Portugal

Mijn verwachting is dat deze wedstrijd ongeveer hetzelfde zal verlopen als Kroatië – Portugal. Tot nu toe heeft Polen niet veel weten te scoren en ik denk niet dat ze veel kansen krijgen tegen Portugal. Portugal gaf ook tegen Kroatië weinig weg, terwijl die een stuk beter voetbal speelde dan Polen. Polen zelf geeft ook weinig weg, maar maakt de kansen die ze krijgen ook maar moeizaam af.

Wedtip 1 Polen – Portugal

Onder 1.5 goals @ 2.40 bij 888Sport.com

Zoals al beschreven verwacht ik niet veel actie in deze wedstrijd. Portugal zal dezelfde tactiek hanteren als tegen Kroatië en dat betekend dat ze ultra defensief zullen spelen. Polen heeft het hele toernooi al moeite met het maken van hun kansen. Als er al een goal valt zullen dat er niet meer dan één zijn.

Wedtip 2 Polen – Portugal

Draw @ 3.00 bij 888sport.com

Ik verwacht eigenlijk een 0-0. Misschien dat één van de twee teams een doelpunt kunnen maken maar dat denk ik niet. Portugal zal niet ineens gaan aanvallen, omdat ze weten dat Polen genoeg kansen zal creëren wanneer ze dat zullen doen. Polen daarentegen zal weinig kunnen creëren tegen een erg defensief ingesteld Portugal.