Wedden EK 2016, Oekraïne – Noord – Ierland.  Oekraine tegen Noord-Ierland is de tweede wedstrijd van 16 juni. In mijn ogen is dit op papier één van de minst leuke wedstrijden. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd, Ukraine verloor met 2-0 van Duitsland en Noord Ierland ging met 1-0 het schip in tegen Polen.

Beide teams zouden natuurlijk nog door kunnen gaan als ze de laatste twee wedstrijden winnen. Ook doorgaan als één van de beste nummers drie zit er op zich nog in voor beide teams.

Oekraïne werd lange tijd van het kastje naar de muur gestuurd door Duitsland, maar doordat de 2-0 lang uitbleef werd de wedstrijd nog spannend. Ukraine kreeg in de counter ook nog een aantal kansen, maar over de gehele wedstrijd gezien verloren ze vrij kansloos.

Oekraïne heeft met Konoplyanka en Yarmolenko twee creatieve spelers waar veel van wordt verwacht dit toernooi door de eigen fans. Op papier hebben ze ook een betere selectie dan Noord-Ierland, maar het team is, net als het land, verscheurd.

De burgeroorlog die gaande is in Oekraïne is ook waar te nemen in de selectie van het nationale elftal. Al leek daar op het veld tegen Duitsland nog niet heel veel van te zien.

Noord-Ierland verloor dus met 1-0 van Polen. De tactiek in die wedstrijd was vrij duidelijk en simpel. Proberen zo lang mogelijk de nul te houden en misschien vanuit een counter een goal mee kunnen pikken.

In de hele wedstrijd hadden ze maar 2 schoten waarvan 0 op doel. Noord-Ierland heeft geen grote sterren, bij de eerste wedstrijd van dit team schreef ik al over de “sterspeler” Kyle Lafferty die bij Birmingham voetbalt in de Engelse Championship. Noord-Ierland heeft echter wel enorm veel power in het team en ook veel strijd.

Wedtip 1 Oekraïne – Noord Ierland

Under 1.5 goals @ 2.80 op 888sport

Dit toernooi heeft al de nodige 1-0 wedstrijden gezien en ik verwacht dat dit er weer een gaat worden. Beide teams waren de onderliggende partij in hun vorige wedstrijd en wisten weinig te creëren. Ik verwacht niet veel van Noord-Ierland, al kunnen die wel goed verdedigen. Van Ukraine verwacht ik niet dat ze tot veel kansen kunnen komen tegen die stugge verdediging.

Wedtip 2 Oekraïne – Noord Ierland

Oekraïne wint & minder dan 2.5 goals @ 3.00 888sport

Deze weddenschap is te vinden onder het kopje specials op 888sport.com. Zoals ik al beschreven heb verwacht ik van beide ploegen eigenlijk niet veel. Maar als er één team gaat winnen dan is het Oekraïne, die hebben toch een aantal spelers met behoorlijk wat ervaring op een hoog niveau en ze hebben een stuk meer creativiteit dan Noord-Ierland.