Wedden EK 2016: Kroatië – Spanje. Vandaag zijn er ook twee wedstrijden om 21:00, waaronder Kroatië tegen Spanje, een wedstrijd waar ik erg naar uitkijk. Tot nog toe hebben Kroatië en Spanje het beste voetbal laten zien.

Met name Kroatië heeft de meeste voetballiefhebbers verrast met hun goede spel. De eerste wedstrijd wist Kroatië 1-0 te winnen van Turkije, maar deze stand had nog een stuk groter uit kunnen pakken als er bijvoorbeeld niet 3 keer op de paal of lat geschoten werd.

In de tweede wedstrijd speelde Kroatië misschien nog wel beter en kwamen ze ook 2-0 voor, maar na de blessure van Modric en het gedoe met de fans gaven ze deze voorsprong weg. Kroatië staat 2e in de groep met vier punten en lijken daardoor zeker van de volgende ronde.

Spanje won de eerste wedstrijd met 1-0 van Tsjechië, in deze wedstrijd wisten ze nog niet echt te overtuigen. Het veldspel was als vanouds goed, maar ze scoorde uiteindelijk pas de 1-0 in de 87e minuut. Tegen Turkije was dit wel anders uiteindelijk wist Spanje met 3-0 te winnen, maar deze stand had veel hoger uitkunnen vallen als Spanje niet met de handrem erop had gespeeld. Bij vlagen tikte Spanje Turkije volledig weg.

Voorspelling Kroatië – Spanje

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Spanje gaat winnen. Ik hoop dat er geen sprake is van een salonremise zoals bij Oostenrijk tegen Frankrijk. Bij een gelijkspel is Spanje namelijk nummer één van de poule en Kroatië blijft tweede. Bij een overwinning van Spanje en Tsjechië zakt Kroatië af naar de 3e plaats, maar met vier punten plaatsen ze zich dan waarschijnlijk alsnog voor de volgende ronde. Modric doet niet mee en dat is een groots gemis voor Kroatië, met name door zijn afwezigheid storten Kroatië in, in de wedstrijd tegen Tsjechië.

Wedtip 1 Kroatië – Spanje

Spanje wint en Beide Teams Scoren @ 12.70 bij 888sport

Zoals hierboven beschreven won Spanje gemakkelijk van Turkije en speelde ze ook goed. Misschien speelt Spanje met een “b-opstelling” en krijgen een paar spelers rust. Maar ook met een mindere opstelling denk ik dat ze gaan winnen van Kroatië. Misschien is een opstelling met een paar wisselspelers juist wel goed, omdat deze spelers zich natuurlijk graag willen bewijzen. Voor Kroatië is het gemis van Modric enorm en ik denk dat we dat terug aan zien in de wedstrijd.

Wedtip 2 Kroatië – Spanje

Over 2.5 goals @ 2.45 bij 888sport.com

Ik verwacht dat Spanje gaat aanvallen en dat er zo een open wedstrijd ontstaat, misschien kan Kroatië gebruik maken van de ruimte en maken ze ook een goal. Ik verwacht dat Spanje zeker twee goals gaat maken.