Wedden EK 2016: Kroatië – Portugal. De laatste wedstrijd van vandaag is een hele mooie, Kroatië tegen Portugal. Kroatië speelde erg goed in de groepsronde en is wat mij betreft een gevaarlijke outsider voor de titel.

Het verhaal van Portugal kennen we denk ik allemaal. Portugal werd uiteindelijk 3e in de groep, nadat er gelijkgespeeld werd tegen IJsland, Oostenrijk en Hongarije.

Kroatië een echte outsider

Kroatië is eerste geworden in de groep en met name de overwinning op Spanje kan toch gezien worden als een kleine stunt.

Kroatië won overtuigend van Turkije in de eerste wedstrijd, de stand had nog veel hoger uit kunnen vallen dan de 1-0 die het werd. Tegen Tsjechië speelde ze misschien nog wel beter, maar na de tegengoal en het vuurwerk gedoe van de fans leken ze even van de kaart en werd het uiteindelijk 2-2. Tegen Spanje hebben ze dat gelijke spel recht gezet met een mooie 2-1 overwinning. Mijn verwachting was dat Kroatië een stuk minder zou spelen zonder Modric, maar dat viel enorm mee. Daarom vind ik Kroatië ook de favoriet voor deze wedstrijd.

Portugal redelijk

Portugal heeft dus drie keer gelijk gespeeld in de groepsronde. In de eerste wedstrijd speelde Portugal erg goed, met name in de eerste helft werden er veel kansen gecreëerd. Het was vooral pech dat ze in de rust niet met meer dan 1-0 voor stonden.

In de tweede helft begon Portugal ook goed, maar toen uit het niets de 1-1 viel ging het goede spel snel weg. Portugal werd te gehaast en creëerden stukken minder. Tegen Oostenrijk was het eigenlijk hetzelfde verhaal, Portugal creëerden genoeg kansen maar wist in deze wedstrijd helemaal niet te scoren, ook gaven ze weinig kansen weg.

In wat tot nu toe de mooiste wedstrijd van het toernooi was wist Portugal ineens drie keer te scoren, maar hadden ze enorm veel pech door twee tegengoals die met veel geluk tot stand kwamen. Al met al zal Portugal een redelijk gevoel hebben overgehouden aan de groepsfase, wanneer ze zo spelen als in de eerste wedstrijd en zo scherp zijn als in de laatste in de afwerking maken ze een goede kans. Veel zal afhangen van de vorm van Ronaldo en hij lijkt die goede vorm gevonden te hebben in de laatste wedstrijd.

Voorspelling Kroatië – Portugal

Ik verwacht een open wedstrijd die snel op en neer gaat, de meeste wedstrijden van Portugal waren vrij open omdat het snel en direct voetbal speelt. Kroatië speelt geduldiger, maar zal waarschijnlijk meegaan in het tempo van Portugal. Ik verwacht dat Kroatië het meeste balbezit en dat Portugal vanuit de omschakeling toe gaat slaan. Kroatië heeft genoeg kwaliteit om de verdediging van Portugal pijn te doen, maar zal moeten waken voor de omschakeling en voor Ronaldo.

Wedtip 1 Kroatië – Portugal

Beide teams scoren @ 2.18 op 888sport.com

Zoals ik al beschreef verwacht ik een open wedstrijd. Portugal speelt enorm direct voetbal om zo snel mogelijk de bal bij de goal te krijgen. Kroatië speelt daarentegen juist geduldig en probeert met goed voetbal kansen te creëren. Ik verwacht zeker dat Kroatië kansen gaat krijgen, maar ik denk dat Portugal uit de omschakeling toe gaat slaan. Ik verwacht ook dat Kroatië wel zeker één van hun kansen gaat afmaken.