Wedden EK 2016: Italië – Zweden. De eerste wedstrijd van vandaag is Italië tegen Zweden. Italië wist overtuigend te winnen van België met 2-0 en Zweden kwam niet verder dan 1-1 tegen Ierland. Terwijl Italië de meeste voetballiefhebbers positief verraste viel Zweden behoorlijk tegen.

Italië was de underdog tegen België, maar eigenlijk wist België bijna geen kans te creëren en de zege was ook dik verdiend. Italië speelde fris voetbal, weliswaar speelde ze voornamelijk op de counter, maar zo creëerde ze wel aardig wat kansen. Tegen Zweden zal Italië dankzij het goede optreden tegen België zeker niet de underdog zijn.

Zweden stelde erg teleur, ondanks de hoge verwachtingen rondom met name Zlatan konden ze zelfs tegen Ierland weinig creëren. Zlatan zelf zat ook totaal niet in de wedstrijd en kwam niet eens tot 1 schot op doel. Ergens is het wel jammer dat Zlatan met zo’n slechte selectie moet voetballen. Met name het middenveld is van bedenkelijk niveau.

Tegen Italië zullen ze het natuurlijk nog moeilijker krijgen om kansen te creëren. Italië heeft achterin en op het middenveld enorme strijders die ook nog eens goed kunnen voetballen.

Voorspelling Italië – Zweden

Mijn verwachting is dan ook dat Italië zeker de bovenliggende partij wordt en dat Zweden vrij weinig klaar kan maken tegen de sterke verdediging. Zelfs Zlatan kan niet in z’n eentje een verdediging van Barzagli, Bonucci en Chiellini uit elkaar spelen. En dan hebben ze ook nog eens één van de beste en meest ervaren doelmannen van het toernooi, Buffon.

Wedtip 1 Italië – Zweden

Pelle meer schoten op doel dan Zlatan @ 3.00 888sport.com

Dit klinkt misschien gek, maar wanneer Italië de bovenliggende partij is zal Pelle ook meer aan de bal komen en ik verwacht dat hij aardig wat kansen zal krijgen. Pelle had tegen België 5 schoten waarvan 2 op doel. Terwijl Zlatan tegen Ierland 0 schoten op doel had. Wanneer Pelle zijn vizier iets scherper heeft kan ik me niet voorstellen dat Zlatan meer schoten op doel zal hebben.

Wedtip 2 Italië – Zweden

Italië wint zonder tegen goal @ 2.67 op 888sport.com

Deze bet staat natuurlijk in lijn met mijn voorbeschouwing. Zweden kon bijna geen kansen creëren tegen Ierland, terwijl Italië makkelijk voetbalde en weinig weggaf tegen België. Zweden moet wel ineens veel beter gaan spelen om te kunnen scoren tegen Italië.