Wedden EK 2016: IJsland – Hongarije. De tweede wedstrijd van vandaag is IJsland – Hongarije, op papier één van de minder leuke wedstrijden. IJsland speelde verrassend gelijk met 1-1 tegen Portugal, ze stonden erg onderdruk maar konden uit het niets de 1-1 scoren. Hongarije wist enigszins verrassend te winnen met 2-0 van Oostenrijk.

IJsland wist dus verrassend 1-1 gelijk te spelen, maar ik vond ze wel erg tegenvallen. In de kwalificatie hebben we IJsland natuurlijk twee keer gezien tegen Nederland. In die wedstrijden speelde ze ook op de counter, maar kwamen ze er een stuk vaker uit dan tegen Portugal. Het mag toch een klein wonder genoemd worden dat IJsland niet al met meer dan 1-0 achter stond toen ze uit het niets een goal wisten te maken.

Terwijl IJsland toch een beetje tegenviel, viel Hongarije juist positief op. Van te voren had ik niet verwacht dat ze kans maakte tegen het toch sterkere Oostenrijk, maar niks bleek minder waar. Hongarije weinig te vrezen van Oostenrijk, verdedigend stonden ze goed en aanvallend kwamen ze er snel uit en creëerden ze aardig wat kansen.

Zelf ben ik erg benieuwd naar deze wedstrijd, beide ploegen willen eigenlijk op de counter spelen. Bij de meeste wedstrijden waarbij beide teams leunen op de verdediging wordt het een redelijk saaie wedstrijd. Maar je hebt ook wedstrijden die daardoor juist open zijn, omdat ze van de ene counter naar de andere counter gaan. Ik verwacht eigenlijk het laatste en ik verwacht dat Hongarije de bovenliggende partij zal zijn.

Wedtip 1 IJsland – Hongarije

Hongarije meeste schoten op doel @ 2.00 888sport

Mijn verwachting is dat Hongarije de bovenliggende partij zal zijn en dat ze ook het meeste balbezit zullen hebben, met name omdat IJsland tegen Portugal wel erg ver achteruit liep. In de vorige wedstrijd had Hongarije 7 schoten op doel en 5 naast de goal. Terwijl IJsland tot 4 schoten in totaal kwam, al deze 4 waren op doel. Wanneer Hongarije de wedstrijd onder controle heeft verwacht ik dat ze nog wel meer gaan schieten dan dat ze deden in de vorige wedstrijd, en dat er dus ook meer schoten op doel zullen komen.

Wedtip 2 IJsland – Hongarije

Hongarije wint minimaal één helft @ 2.04 888sport

Hongarije is in mijn ogen eigenlijk favoriet, maar om het iets veiliger te spelen heb ik voor deze bet gekozen. Hongarije wint minimaal één helft, dus wanneer het 0-1 voor Hongarije in de rust staat is deze bet goed. Ik geloof niet dat IJsland veel gaat creëren en dus zullen ze het moeilijk krijgen om te scoren.