Wedden EK 2016: Hongarije – Portugal. De tweede wedstrijd om 18:00 vandaag is Hongarije tegen Portugal. Ook deze wedstrijd zal spannend zijn, Portugal moet winnen om door te kunnen gaan en Hongarije heeft genoeg aan een gelijkspel.

Portugal staat nu met twee punten op een gedeelde tweede plaats met IJsland en zal dus met winst op Hongarije ook de groep winnen. Hongarije heeft vier punten en lijkt al bijna zeker van deelname aan de volgende ronde. Met vier punten zit je namelijk bij de beste nummers drie.

Hongarije won de eerste wedstrijd met 2-0 van Oostenrijk en speelde met 1-1 gelijk tegen IJsland. In beide wedstrijden vond ik Hongarije niet geweldig voetballen, zeker tegen IJsland wisten ze maar weinig te creëren. Ze hadden wel het overwicht, maar konden uiteindelijk niet winnen. Tegen Oostenrijk hadden ze minder balbezit, maar konden ze twee goals maken uit een counter.

Portugal stelt natuurlijk enorm teleur door twee keer gelijk te hebben gespeeld. Tegen IJsland speelde best goed zeker de eerste helft en kwamen ze ook vroeg op voorsprong. Het was een wonder dat ze niet vaker scoorde in de eerste helft, maar toen IJsland uit het niets de 1-1 maakte leek Portugal in paniek te raken en speelde ze stukken minder.

Tegen Oostenrijk was het spel minder goed, maar creëerden ze genoeg kansen. Met name Ronaldo had een paar enorme kansen en miste zelfs een penalty. Ik verwacht dat Portugal met vertrouwen naar deze wedstrijd gaat, ze spelen best goed maar hebben alleen pech met de afronding. Ze weten ook dat Hongarije al bijna zeker is van plaatsing en dat die dus minder gemotiveerd zullen zijn.

Voorspelling Hongarije – Portugal

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Portugal wederom goed zal spelen en ik verwacht dat ze deze keer wel hun kansen af zullen maken. Wanneer Ronaldo een fractie scherper was geweest hadden ze met 3-0 gewonnen van Oostenrijk en ik verwacht dat Ronaldo deze wedstrijd wel de juiste scherpte zal hebben. Van Hongarije verwacht ik niet veel, ze zullen waarschijnlijk spelers die al geel hebben niet opstellen en toch een beetje met de handrem erop spelen omdat ze al zijn geplaatst voor de volgende ronde.

Wedtip 1 Hongarije – Portugal

Portugal wint en over 2.5 goals @ 2.25 op 888sport.com

Zoals ik hierboven al beschreef heeft Portugal in beide wedstrijden enorm veel kansen gecreëerd maar wisten ze deze niet af te maken. Ik verwacht dat ze dat deze wedstrijd wel zullen doen en dat ze zeker een paar keer kunnen scoren, vooral omdat Hongarije waarschijnlijk minder scherp aan de wedstrijd zal beginnen.

Wedtip 2 Hongarije – Portugal

To suffer most fouls Ronaldo vs Dzsudszak, Ronaldo @ 2.10

Deze bet klinkt misschien wat raar, maar het gaat erom dat er meer overtredingen gemaakt worden op Ronaldo dan op Dzudszak. Ronaldo is natuurlijk de speler waar iedereen rekening mee houdt en hij wordt behoorlijk vaak foutief gestopt. In totaal werd Ronaldo al 5 keer foutief gestopt terwijl Dzudszak twee keer foutief werd gestopt. Omdat Portugal zal moeten winnen verwacht ik dat Ronaldo een stuk vaker aan de bal zal komen dan Dzsudzsak.