Wedden EK 2016: Hongarije – België. De laatste wedstrijd van vandaag is Hongarije tegen België. Hongarije werd eerste in een groep met IJsland, Portugal en Oostenrijk. België werd tweede achter Italië en voor Ierland en Zweden.

Hongarije werd verrassend eerste in een moeilijke groep. Ze wonnen de eerste wedstrijd met 2-0 van Oostenrijk. In deze wedstrijd hadden ze veel minder balbezit, minder schoten en eigenlijk waren alle statistieken in het nadeel van Oostenrijk, behalve de belangrijkste.

Verdedigend stond het best goed tegen Oostenrijk ze gaven maar weinig kansen weg. In de wedstrijd tegen IJsland was het een stuk minder, ze creëerde bijna geen kansen en gaven makkelijk een goal weg.

De wedstrijd van Hongarije tegen Portugal kent u ongetwijfeld het werd uiteindelijk 3-3. Hongarije had eigenlijk bij alle drie de goals behoorlijk mazzel terwijl ze wel veel kansen weggeven.

België was als je kijkt naar het niveau van de selectie niet best in de groepsronde. De eerste wedstrijd verloren ze kansloos van Italië met 2-0. Verdedigend zag het er niet best uit in die wedstrijd en aanvallend hadden ze eigenlijk maar één kans, die werd overgeschoten.

De tweede wedstrijd was tegen Ierland en in mijn ogen hadden ze daar mazzel mee. Tegen Ierland wonnen ze met 3-0 en met name de tweede helft speelde ze prima. Ze hadden mazzel, omdat ze na dat slechte gevoel tegen de Italië nu tegen een makkelijkere tegenstander speelde. Tegen Zweden was het verdedigend prima en aanvallend creëerde ze al een stuk meer dan in de eerste wedstrijd.

Uiteindelijk scoorde Radja Naingolan met een afgeketst schot de eerste en enige goal. België zal er niet rouwig om zijn dat ze tweede zijn geworden in de groep, omdat ze nu terecht zijn gekomen in het “makkelijke” schema. Dat is meteen te zien met de eerste wedstrijd tegen Hongarije, wanneer ze eerste waren geworden moesten ze het opnemen tegen Spanje.

Voorspelling EK 2016 Hongarije – België

Mijn verwachting is dat België deze wedstrijd de bovenliggende partij zal zijn. Hongarije kan en wil het spel niet maken, dat was duidelijk te zien in de wedstrijd tegen IJsland. Wanneer Hongarije het spel moet maken kunnen ze weinig creëren terwijl wanneer ze op de counter spelen ze behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn.

België zal dus moeten oppassen voor de counter, maar ik verwacht dat België deze wedstrijd gewoon overtuigend gaat winnen. Als ze zo spelen als tegen Zweden en Ierland, maar iets rustiger zijn voor de goal kunnen ze genoeg kansen creëren en dan verwacht ik dat ze die ook zeker gaan afmaken. Tegen Portugal liet Hongarije zien kwetsbaar te zijn wanneer de wedstrijd in een hoog tempo wordt gespeeld en dat is nou precies iets wat België wel goed ligt.

Wedtip 1 Hongarije – België

België wint zonder tegen goal @ 2.23 bij 888sport.com

Natuurlijk heeft Hongarije tegen Portugal veel gescoord, maar dit was een knotsgekke wedstrijd. Deze wedstrijd is in mijn ogen geen goede raadgever. De wedstrijd tegen IJsland en Oostenrijk is wat dat betreft geschikter. In beide wedstrijden kon Hongarije bar weinig creëren, ze scoorde wel maar dat kwam meer door de matige verdediging van de tegenstander. België heeft natuurlijk een prima verdediging met Jan Verthongen, Toby Alderweireld en Thomas Vermealen hebben ze drie spelers die bij de absolute top van het Europese voetbal spelen. Daarom verwacht ik dat België wint en dat ze geen goal tegen krijgen.

Wedtip 2 Hongarije – België

Kevin de Bruyne meer schoten op doel dan Hazard @ 2.00 bij 888sport.com

In de laatste twee wedstrijden had de Bruyne twee schoten op doel en sinds hij op ‘10’ speelt komt hij veel vaker in schietpositie. Hazard had in de laatste twee wedstrijden beide keren 0 schoten op doel. De Bruyne komt vaker in de positie om te schieten zal ook vrije trappen nemen waarschijnlijk, ik verwacht dus de Bruyne vaker zal schieten op de goal dan Hazard.