Wedden EK 2016: Frankrijk – IJsland. De laatste kwartfinale is Frankrijk tegen IJsland. De gastheer van dit toernooi werd eerste in de groep en won in de vorige ronde vrij gemakkelijk van Ierland. IJsland is samen met Wales de verrassing van het toernooi.

IJsland werd tweede in de groep met onder andere Portugal en won in de vorige ronde met 2-1 van Engeland.

Frankrijk speelt onder zijn niveau

Frankrijk speelt tot nog toe onder hun kunnen. Ondanks dat Frankrijk nog geen wedstrijd heeft verloren hebben ze nog niet hun ware klasse kunnen tonen. In de groepswedstrijden wisten ze twee keer te winnen door een goal in de laatste minuten van de wedstrijd.

In de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland werd het 0-0. In de vorige ronde kwam Frankrijk al vroeg op achterstand tegen Ierland door een penalty. Frankrijk rechte zijn rug in de tweede helft en scoorde twee keer binnen 5 minuten en boog zo een achterstand om in winst. In deze wedstrijd toonde Frankrijk in een korte fase in de tweede helft hoe goed ze kunnen voetballen. Ik verwacht dat ze het moeilijk krijgen in deze wedstrijd, maar uiteindelijk zal ook in deze wedstrijd de klasse van Frankrijk weer omhoog komen.

IJsland blijft verrassen

IJsland won dus van Engeland in de vorige ronde en dat was niet de eerste stunt van IJsland dit toernooi. Ook IJsland heeft nog niet verloren, ze speelde gelijk tegen Portugal en Hongarije en wisten zelfs te winnen van Oostenrijk. IJsland moet het hebben van de hechtheid van het team. Ze kunnen goed verdedigen en wanneer er ruimte is zijn ze ontzettend snel aan de overkant. Tegen Engeland lieten ze dit ook een paar keer zien en zo kwamen er ook twee goals.

Voorspelling Frankrijk – IJsland

Mijn verwachting is dat IJsland het een stuk moeilijker krijgt tegen Frankrijk dan in de vorige wedstrijden. Frankrijk heeft een veel beter team dan Engeland en ze zullen met vertrouwen deze wedstrijd ingaan, omdat ze eindelijk lieten zien hoe goed ze kunnen voetballen, al was dat maar voor een korte tijd. Mijn verwachting is dat Frankrijk redelijk vroeg op voorsprong kan komen, maar dat IJsland ook wat terug gaat doen in deze wedstrijd. IJsland heeft tot nog toe in elke wedstrijd weten te scoren en ik zie het wel gebeuren dat ook Frankrijk wordt verrast. IJsland heeft een paar goeie wapens, zoals de verre ingooi van  Aron Gunnarsson waar al meerdere keren uit gescoord is. Uiteindelijk verwacht ik wel dat Frankrijk “gewoon” wint.

Wedtip 1 Frankrijk – IJsland

Frankrijk wint en beiden teams scoren @  4.00 op 888sport.com

Zoals hierboven beschreven verwacht ik dat Frankrijk gewoon wint, maar IJsland heeft dit toernooi in elke wedstrijd minstens één keer gescoord. Ik denk dat IJsland ook Frankrijk kan gaan verrassen en minimaal één goal maakt. Uiteindelijk zal Frankrijk de betere zijn in de wedstrijd en ik verwacht dan ook dat ze gewoon gaan winnen.