Wedden EK 2016: Frankrijk – Ierland. Vandaag staan er weer drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd om 15:00 is Frankrijk – Ierland. Frankrijk werd eerste in haar groep en Ierland hoorde verrassend bij de beste nummers drie.

Frankrijk speelde niet best in de groepsronde, maar heeft nog niet verloren op het toernooi. De eerste wedstrijd won Frankrijk door een prachtige treffer van Payet vlak voor het einde.

Frankrijk kan veel beter

De tweede wedstrijd werd ook pas laat gewonnen toen Griezmann in de 88e minuut de 1-0 maakte. Tegen Zwitserland werd er helemaal niet gescoord. Frankrijk was van te voren één van de favorieten voor de eindzege, maar dit hebben ze totaal niet waargemaakt in de groepsronde.

De Fransen speelde moeizaam en kwamen erg moeilijk tot kansen. In de kwalificatie hebben we gezien dat ze stukken beter kunnen. De Franse selectie is natuurlijk wel één van de beste die er is met spelers als Pogba, Payet, Griezmann en Evra is het een perfecte mix van jong talent en geroutineerde spelers.

De Fransen zullen nog niet tevreden zijn en willen ongetwijfeld laten zien hoe goed ze kunnen voetballen.

Ierland is een team

Ierland heeft misschien één van de minste selecties van het toernooi, maar ze hebben wel een ontzettend goede teamgeest en spelen met veel passie en strijd.

Ierland speelde in de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Zweden, in deze wedstrijd gaven ze weinig kansen weg maar konden ze zelf ook vrijwel niks creëren. In de tweede wedstrijd werd Ierland in de tweede helft weggespeeld door België en verloren ze uiteindelijk met 3-0.

In de laatste wedstrijd wisten ze door een late goal met 1-0 te winnen van Italië. Ierland heeft wel geluk gehad dat Italië al zeker was van de groepswinst en dat ze daarom speelde met acht andere spelers. Ierland moet het echt hebben van hun strijd en passie voetballend is het niet best en ze hebben nog bijna geen kansen gecreëerd in dit toernooi. Verdedigend was het tegen Zweden wel goed, maar tegen België was het stukken minder en tegen Italië zijn ze eigenlijk niet getest.

Voorspelling EK 2016: Frankrijk – Ierland

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Frankrijk overtuigend gaat winnen. Frankrijk zal net als België misschien in de eerste helft wat moeite hebben met het spel, maar wanneer eenmaal de eerste goal is gevallen zal Ierland moeten aanvallen en dan kan Frankrijk eroverheen. Frankrijk heeft een prima verdediging en ik verwacht niet dat Ierland veel kansen zal krijgen.

Wedtip 1 Frankrijk – Ierland

Frankrijk -1 handicap @ 2.35 op 888sport.com

Zoals ik al zei verwacht ik dat Frankrijk deze wedstrijd overtuigend zal winnen. Ierland is in mijn ogen na Noord-Ierland het slechtste team in deze ronde terwijl Frankrijk qua spelers juist bij de beste teams hoort. Ik verwacht dat Frankrijk in deze wedstrijd vroeger op voorsprong komt dan in de andere wedstrijden en dat Ierland dan gaat aanvallen, waardoor Frankrijk kan toeslaan uit de omschakeling.