Wedden EK 2016, Frankrijk – Albanië. De laatste wedstrijd van 15 juni is Frankrijk tegen Albanië, de nummer één en de nummer 4 van poule A tegen elkaar. Frankrijk wist natuurlijk niet te overtuigen tegen Roemenië, maar wisten dankzij een late goal van Payet wel de drie punten te pakken. Albanië verloor z’n eerste wedstrijd met 1-0, maar speelde behoorlijk en hadden kans op meer.

Mijn verwachting is dat Frankrijk een stuk beter zal spelen dan in de eerste wedstrijd. Het leek erop dat het team toch bevangen werd door de druk. Die druk zal nu minder zijn aangezien ze al met één been in de volgende ronde staan. In de kwalificatie reeks (die ze voor spek en bonen mee speelden) speelde ze stukken beter en ook in bijvoorbeeld de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland konden we zien hoe goed ze kunnen voetballen.

Van Albanië wordt niet veel verwacht, maar ondanks de stuk slechtere selectie konden ze het Oostenrijk toch lang lastig maken. Tegen Frankrijk zal het strijdplan hetzelfde blijven, maar de tegenstander is natuurlijk dan wel van een ander kaliber. Albanië speelt voornamelijk op de counter en ze verdedigen erg gegroepeerd.

Wedtip 1 Frankrijk – Albanië

Frankrijk over 7.5 shots on goal @ 2.10 op 888sport.com

De eerste wedtip voor deze wedstrijd is 8 of meer schoten op doel voor Frankrijk. Frankrijk schoot in de vorige wedstrijd tegen Roemenië 5 keer op de goal. Ik verwacht dat Frankrijk nog meer balbezit zal hebben en dat ze ook meer kansen zullen creëren wat dan uiteindelijk ook tot meer schoten op doel zal leiden. Met spelers als Payet en Pogba hebben ze natuurlijk ook spelers die het graag van een afstandje proberen. Daar komt nog bij dat in de laatste wedstrijd Albanië maar liefst 15 schoten tegenhad in totaal waarvan 7 op doel. Frankrijk moet het dus iets beter doen dan Zwitserland.

Wedtip 2 Frankrijk – Albanië

Frankrijk over 2.5 goals @ 2.25 op 888sport.com

De tweede wedtip spreekt voor zich Frankrijk die 3 of meer goals moet maken. Ik verwacht dat Frankrijk het eerste team gaat worden dat een wedstrijd met gemak wint. Tot nog toe hebben alleen Duitsland en Italië met twee goals verschil een wedstrijd gewonnen. Maar ik verwacht dat Frankrijk de spanning van zich af heeft gespeeld in de vorige wedstrijd en dat ze nu de echte klasse gaan tonen.