Wedden EK 2016 finale: Portugal – Frankrijk. Het EK zit er (jammer genoeg) alweer bijna op, vanavond rest alleen nog de finale tussen Portugal en Frankrijk. Portugal kende een moeizaam toernooi, met maar één overwinning in de reguliere tijd. Terwijl Frankrijk in het begin ook moeite had, maar steeds beter is gaan voetballen.

Portugal heeft zoals ik al zei nog maar één wedstrijd gewonnen dit toernooi. Dat was de halve finale tegen Wales. Tegen Wales speelde Portugal een stuk aanvallender dan de eerdere knock-out wedstrijden, maar nog wisten ze niet veel kansen te creëren.

Portugal gegroeid in het EK 2016

Uiteindelijk werd de wedstrijd binnen een paar minuten beslist. Ronaldo scoorde met een goeie kopbal en een paar minuten later gaf hij de assist bij de 2-0 van Nani. Na die 2-0 was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en werden er door beide ploegen nog maar weinig kansen gecreëerd.

Ik verwacht dat Portugal weer extreem verdedigend gaat spelen in de finale. Ze hebben tot nog toe dus maar één keer gewonnen, maar ze hebben natuurlijk ook nog niet verloren. De coach is realistisch en de nul houden is heilig voor het Portugese elftal. Met spelers als Ronaldo, Nani en Sanchez heeft Portugal genoeg creativiteit en individuele klasse om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden.

Frankrijk favoriet voor EK 2016

Frankrijk voetbalde in de groepswedstrijden nog erg stroef. Ze wonnen wel twee van de drie wedstrijden, maar beide keren kwam de winnende goal pas na de 85e minuut.

In de knock-out fase is Frankrijk steeds beter gaan voetballen met als hoogtepunt natuurlijk de 2-0 overwinning op Duitsland. In de wedstrijd tegen Ierland ging het nog een beetje moeizaam, maar uiteindelijk werd die wedstrijd relatief makkelijk gewonnen door twee snelle goals van Griezmann.

Tegen IJsland werd er voor het eerst echt goed gevoetbald door de Franse en lieten ze eindelijk hun ware klasse zien. Nu speelde ze natuurlijk wel tegen één van de slechtere teams van het toernooi dus de 5-2 overwinning zegt lang niet alles. Tegen Duitsland echter lieten ze wederom zien goed te kunnen voetballen, maar ook goed te kunnen verdedigen. Voor de Fransen is het natuurlijk ook fijn dat ze niet meer alleen afhankelijk zijn van Payet. Met name Griezmann is opgestaan en lijkt topscorer van het toernooi te worden. Maar ook Paul Pogba speelt stukken beter dan in de groepsfase.

Het niet afhankelijk zijn van één speler is een groot voordeel ten op zichten van Portugal die toch grotendeels afhankelijk zijn van Ronaldo.

Voorspelling EK 2016 finale Portugal – Frankrijk

Mijn verachting voor de wedstrijd is dat Portugal weer extreem defensief gaat spelen. Tegen Kroatië heeft dat tot resultaat geleid en ook tegen Polen. Frankrijk zal dus het meeste balbezit hebben en zal moeten proberen door de muur van verdedigers heen te voetballen. Mijn verwachting is dat Frankrijk dat ook gaat lukken.

Zoals ze tegen de Duitsers speelde en met name tegen IJsland lieten ze zien van genoeg creatieve kwaliteiten te beschikken dat ze tegen elke ploeg kansen creëren. Naast de creativiteit van bijvoorbeeld Griezmann hebben ze ook nog het voordeel dat ze vanuit corners en vrije trappen kunnen scoren. Payet is misschien wel de beste vrijentrappen nemer van het moment. En met Pogba, Koscielny en natuurlijk Giroud zijn ze ook nog eens kopsterk.

Wedtip 1 Portugal – Frankrijk

Frankrijk wint @ 2.10 bij 888sport.com

Zoals ik hierboven al schreef verwacht ik dat Frankrijk de verdediging van Portugal zeker gaat doorbreken. Van Portugal verwacht ik niet veel, wanneer ze verdedigend spelen hebben ze te weinig mensen voorin om vaak gevaarlijk te worden. Wanneer ze wat aanvallender gaan spelen zoals in de groepsfase geven ze teveel kansen weg, denk maar eens terug aan de wedstrijd tegen Hongarije (3-3). Frankrijk moet genoeg kwaliteiten hebben om minimaal één goal te maken en daarna gaan ze verwacht ik profiteren van de ruimte die er komt.

Wedtip 2 Portugal – Frankrijk

Griezmann scoort @ 2.65 bij 888sport.com

Griezmann is on fire, hij is tot nog toe topscorer van het toernooi en heeft in de laatste drie wedstrijden wist die maar liefst vijf doelpunten te maken. Als iemand bij Frankrijk gaat scoren, is Griezmann het.