Wedden EK 2016: Duitsland – Polen. De laatste wedstrijd is eentje waar menig voetballiefhebber naar heeft uitgekeken. Duitsland tegen Polen, twee aartsrivalen.

Beide teams wisten hun eerste wedstrijd vrij eenvoudig te winnen en wanneer ze deze wedstrijd ook winnen zijn ze zo goed als geplaatst voor de volgende ronde.

Duitsland won met 2-0 van Oekraïne. De wedstrijd was onder controle voor de Duitsers, maar ze konden pas in de blessure tijd de bevrijdende 2-0 maken. Daardoor bleef de wedstrijd eigenlijk continu spannend, ook omdat Oekraïne af en toe nog wel een kansje kreeg. Duitsland speelde verder een beetje onrustig en ze hadden moeite hun mogelijkheden om te zetten in goede kansen. De Duitsers zijn echter het schoolvoorbeeld van toernooi voetballers, hoe langer ze in het toernooi blijven des te beter gaan ze spelen.

Polen speelde eigenlijk ook best goed, maar had moeite om kansen te creëren. Uiteindelijk kreeg Arek Milik de bal voor z’n linkerbeen en die schoof de bal rustig in het doel. Na deze 1-0 in de tweede helft deed Polen het rustig aan en kreeg, hun tegenstander, Noord-Ierland zelfs een aantal kansen. Voor beide teams geldt dus dat ze vrij eenvoudig wonnen, maar dat ze de wedstrijd niet snel konden beslissen en ze hadden moeite met het creëren van kansen.

Deze wedstrijd kan gezien worden als een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, en dan met name van de kant van Polen ligt deze wedstrijd nog steeds erg gevoelig. Dit bleek wel toen Polen wist te winnen van Duitsland in de kwalificatie reeks. Het land vierde deze overwinning alsof ze al geplaatst waren voor het EK.

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Duitsland de dominerende partij zal zijn en dat Polen ze die rol ook gaat geven. Polen kan in de omschakeling dodelijk zijn, wanneer topspitsen duo Lewandowski en Milik een beetje ruimte krijgen zijn ze vaak dodelijk. Op de vleugels heeft Polen twee pijlsnelle spelers, dus een uitstekend team om vanuit de omschakeling te voetballen.

Wedtip 1 Duitsland – Polen

Duitsland to win & beide teams scoren @ 3.40 op 888sport

Zoals ik al zei verwacht ik dat Polen vanuit de omschakeling gevaarlijk kan worden. Ik verwacht ook dat ze een goal mee kunnen pakken, maar Duitsland was de vorige wedstrijd behoorlijk sterk en ik verwacht dat ze in deze wedstrijd nog iets scherper zullen omgaan met de kansen. Daarom denk ik dat Duitsland wint, maar dat Polen toch wel minimaal één doelpunt gaat maken.

Wedtip 2 Duitsland – Polen

Toni Kroos over 0.5 shots on goal @ 1.90 op 888sport

De tweede bet is weer een player stat bet, dit keer Toni Kroos die minimaal één keer op doel schiet. Eerlijk gezegd snap ik niet dat deze odd zo hoog is. Toni Kroos is de spelmaker van Duitsland en elke aanval begint bij hem. Maar naast dat hij het spel verdeeld heeft hij ook een geweldig afstandsschot. Vorige wedstrijd schoot hij twee keer waarvan één keer op het doel. Ik verwacht zeker dat hij dit in deze wedstrijd opnieuw gaat doen.

Wedtip 3 Duitsland – Polen

Jakub Blaszczykowski over 0.5 shots on goal @ 2.50 op 888sport