Wedden EK 2016: Duitsland – Italië. Vandaag staat er weer een prachtige wedstrijd op het programma, Duitsland tegen Italië. Duitsland is in mijn ogen de favoriet voor de eindzege.

Duitsland werd eerste in de groep en won gemakkelijk van Slowakije in de vorige wedstrijd. Italië werd ook eerste in de groep en wist enigszins verassend met 2-0 te winnen van Spanje in de vorige ronde.

Duitsland groeit in het EK toernooi

Duitsland speelt tot nu toe een kenmerkend toernooi voor ze. In elke wedstrijd worden ze steeds beter. In de groepswedstrijden was het spel niet geweldig maar wonnen ze wel vrij eenvoudig, afgezien van Polen waar tegen ze gelijk speelde. In de vorige ronde wonnen ze zeer overtuigend met goed voetbal en met veel doelpunten, de Duitsers wonnen 3-0 van Slowakije.

Ik denk dat de Duitsers met veel vertrouwen voetballen, ze hebben nog geen tegendoelpunt gehad in dit toernooi en in elke wedstrijd hebben ze genoeg kansen gecreëerd.  Ze zullen de lijn van de wedstrijd tegen Slowakije door willen trekken en ik verwacht dat ze dat ook gaan doen.

Italië speelt solide

Italië speelt tot nog toe een goed toernooi, ze hebben al voor twee verrassingen gezorgd. In de allereerste wedstrijd in de groepsfase wisten ze gemakkelijk te winnen van België met 2-0. Door de 1-0 overwinning op Zweden in de tweede wedstrijd waren ze al na die wedstrijd verzekerd van de groepswinst.

In de laatste groepswedstrijd werd dan ook verloren met 1-0 van de Ieren, maar toen speelde Italië ook met acht wijzigingen in het team. In de achtste finale speelde Italië met de vertrouwde opstelling en wisten ze met 2-0 te winnen van Spanje. Spanje was toch één van de favorieten voor de eindzege en Italië wist redelijk eenvoudig te winnen van ze. Italië speelt echt op z’n Italiaans, maar wel met verzorgd voetbal. Ze leunen op hun verdediging en waar het kan komen ze er uit met goed opgezette aanvallen.

Voorspelling Duitsland – Italië

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Duitsland de bovenliggende partij zal zijn. Dat is ook logisch want Italië vind het prima dat de tegenstander de bal heeft. Duitsland is echter wel van een ander niveau dan Spanje op dit toernooi.

Tegen Slowakije lieten ze zien hoe goed ze kunnen voetballen en ze hebben ontzettend veel mogelijkheden. Zo kan ik het goed zijn dat ze tegen Italië weer met Götze in de spits spelen om de toch wat houterige verdedigers van Italië het lastiger te maken. Duitsland kan dus veel kanten op en ik verwacht ook dat ze deze wedstrijd gaan winnen. Ik verwacht niet heel veel van Italië, met name omdat ik denk dat Duitsland ook een betere verdediging heeft en de counters van Italië een stuk beter kan onderscheppen. Duitsland speelt met de spelopvatting dat ze binnen vijf seconden de bal terug moeten hebben en daarmee maak je het counteren vaak lastig, omdat er snel en goed druk gezet wordt op de bal.

Wedtip 1 Duitsland – Italië

Duitsland wint @ 8.00!! verhoogde odds bij 888sport.com

Zoals hierboven al beschreven verwacht ik dat Duitsland deze wedstrijd “gewoon” gaat winnen. Ze hebben genoeg kwaliteiten om door de verdediging van Italië heen te voetballen en ik denk dat ook de counters van Italië kunnen stoppen.