Wedden halve finale EK 2016: Duitsland – Frankrijk. De tweede halve finale staat vandaag op het programma met het thuisland Frankrijk die het opneemt tegen wereldkampioen Duitsland.

Beide teams wisten redelijk eenvoudig zo ver te komen in het toernooi, maar zullen nu toch tegen een goede tegenstander komen te staan.

Frankrijk groeit in het EK 2016

Frankrijk had nog een aantal moeizame wedstrijden in de groepsronde, maar sinds de knock-out fase spelen ze steeds beter. In de groep wisten ze te winnen van Albanië en Roemenië, in beide wedstrijden hadden ze een late goal nodig om de overwinning te behalen.

In de eerste knock-out ronde wonnen ze van Ierland. In de rust stonden ze nog met 0-1 achter, maar na rust werd dat in 5 minuten rechtgezet. Griezmann stond op een scoorde tweemaal, nadat ze de voorsprong pakte kwamen ze niet meer in de problemen. In de kwartfinale wist Frankrijk overtuigend te winnen van IJsland, uiteindelijk werd het 5-2.

Met name in die tweede helft tegen Ierland en de wedstrijd tegen IJsland was van grote klasse van de Fransen. Met name het feit dat Frankrijk niet alleen afhankelijk is van Payet, maar ook Griezmann, Pogba en Giroud in vorm zijn in deze wedstrijden maakt Frankrijk levensgevaarlijk.

Duitsland favoriet voor de titel

Duitsland is waarschijnlijk voor vele de favoriet voor de titel. De huidig wereldkampioen heeft nog niet verloren en ze kregen nog maar één doelpunt tegen. Duitsland werd makkelijk eerste in de groepsfase door winst op Oekraïne en Noord-Ierland en een 0-0 gelijkspel tegen Polen.

In de eerste knock-out ronde wonnen ze met 3-0 van Slowakije, in die wedstrijd hebben ze het geen moment moeilijk gehad. Maar in de wedstrijd tegen Italië in de kwartfinale werd het 1-1 en hadden ze strafschoppen nodig om uiteindelijk door te gaan. Duitsland kwam in die wedstrijd op voorsprong maar door een domme actie van Boateng kreeg Italië via de penaltystip de gelegenheid om terug te komen en dat deden ze ook.

In de wedstrijd tegen Italië vielen Gomez en Khedira geblesseerd uit en ook Mats Hummels mist de halve finale doordat hij z’n tweede gele kaart pakte. Het is ook nog afwachten of Schweinsteiger en Höwedes wel kunnen spelen.

Voorspelling Duitsland – Frankrijk

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat die langzaam op gang zal komen. Beide teams zullen eerste de kat uit de boom kijken en zeker niet vanaf het eerste fluitsignaal vol op de aanval gaan spelen. Dat Duitsland zoveel spelers mist is een harde klap voor ze. Met name Gomez speelde erg goed en leek de strijd voor de spitspositie definitief gewonnen te hebben van Mario Götze.

Het spelen met een balvaste spits werkte goed voor Duitsland dus ze zullen er van balen dat ze nu weer met Götze in de spits moeten spelen. Frankrijk heeft weinig blessures of schorsingen en zal met vertrouwen deze wedstrijd in gaan.

Ik verwacht ook dat Frankrijk de bovenliggende partij zal zijn in deze wedstrijd. Ze hebben een erg krachtig en goed middenveld, tegen een Duits middenveld dat toch gehavend is. Frankrijk heeft, mede door de blessures bij Duitsland, de beste selectie. Dan heb je ook nog eens het feit dat Frankrijk geen verlenging heeft gespeeld. Al met al verwacht ik een moeizame wedstrijd, maar denk ik dat Frankrijk doorgaat naar de finale.

Wedtip 1 Duitsland – Frankrijk

Frankrijk gaat door naar de finale @ 1.90 bij 888sport

Zoals ik hierboven al beschreef verwacht ik dat Frankrijk doorgaat. Ze hebben de betere spelers, hebben minder last van blessures en schorsingen en waarschijnlijk ook geen vermoeidheid. Met de goede vorm van de wedstrijd tegen IJsland kunnen ze zeker van Duitsland winnen.

Wedtip 2 Duitsland – Frankrijk

Frankrijk over 1.5 goals @ 3.20 bij 888sport

Ik verwacht dat Frankrijk redelijk vroeg een doelpunt gaat maken. Wanneer dit gebeurt zal Duitsland meer moeten aanvallen en dan denk ik dat Frankrijk gaat profiteren van de ruimte. Met Pogba, Griezmann en Payet hebben ze natuurlijk genoeg spelers die de ruimte geweldig kunnen bespelen.