Wedden EK 2016: België – Ierland. Om 15:00 speelt België zijn tweede wedstrijd van het toernooi tegen Ierland. België begon natuurlijk met een enorme teleurstelling, een 2-0 verlies tegen Italië. Ierland speelde 1-1 gelijk tegen Zweden en ik denk dat ze daar toch tevreden mee zijn. Dus als je kijkt naar de vorige wedstrijd zal Ierland een stuk beter gevoel hebben dan België.

Ondanks het slechte gevoel heeft België natuurlijk wel veruit de beste selectie van de twee teams. Wanneer de Belgen hun niveau kunnen pakken dan moeten ze natuurlijk winnen van Ierland. Ik verwacht ook dat de ze nu een stuk beter zullen spelen dan tegen Italië. De coach zal namelijk wel moeten kiezen voor een iets aanvallendere opstelling, want spelen met Fellaini, Naingolan en Witsel op het middenveld heeft geen enkele zin tegen een ploeg die zich zal gaan ingraven. Mijn verwachting is dat of Fellaini of Naingolan eruit wordt gehaald en dat in plaats van één van die twee Mertens komt. Dat zal betekenen dat De Bruyne op de tien positie kan spelen en Mertens op rechtsvoor. Deze opstelling geeft België een stuk meer snelheid en creativiteit.

Van Ierland verwacht ik niet veel de wedstrijd tegen Zweden was erg saai en er werden weinig kansen gecreëerd. Ierland speelt vanuit de verdediging en hoopt dan in de omschakeling te kunnen toeslaan, hier zal België voor op moeten passen. Ik verwacht dat België veel de bal zal hebben, maar dat ze nog steeds wat moeite zullen hebben met het creëren van kansen en het afmaken van kansen.

Wedtip 1 België – Ierland

België to win with 2 goals or less @ 2.05 888sport

Zoals al beschreven zal België de bovenliggende partij zijn met het meeste balbezit. België heeft enorm veel goede creatieve spelers, maar dat komt er nog niet uit. Daarom verwacht ik niet dat België veel zal scoren, ook omdat Ierland een vreselijk stugge verdediging heeft. Ik verwacht een 1-0 of 2-0 overwinning van België.