Wales – Nederland. Er is de laatste maanden ongelofelijk veel gesproken over het Nederlands Elftal van nu. Robin van Persie is volgens bondscoach Danny Blind niet goed genoeg meer en daarnaast is Memphis Depay uit vorm. Gezien de afgelopen weken geen gekke constatering. En toch is zowat heel Nederland ontevreden over het beleid van de opvolger van Guus Hiddink. Robin van Persie wordt oneerbiedig bejegend, Memphis Depay verdient meer krediet dan dat hij nu krijgt. En toch is de ex-PSV’er geselecteerd.

Wales  – Nederland

Duidelijk is dat bondscoach Blind niet de volle support krijgt van het Nederlandse volk. Een paar weken geleden was het duidelijk dat Oranje het EK voetbal 2016 niet zou halen. Een droevige constatering, maar iets waar geen speld tussen te krijgen is. Ook niet voor de Nederlandse voetbalfan.

Ondanks dat is het Wales dat zich beschikbaar stelt voor een belangrijke oefenwedstrijd. Tenminste, voor Wales zelf. Oranje heeft wel wat te oefenen, maar de Britten zijn zeker van het Europees Kampioenschap, in tegendeel tot Nederland. Gareth Bale en consorte zijn sinds tientallen jaren gekwalificeerd voor een groot toernooi. En dus is dat een unieke prestatie.

En dat geeft Wales vertrouwen. Men weet dat er gewonnen kan worden van Nederland. De mannen van Blind kwalificeerden zich niet en daarnaast ziet het er qua selectie ook niet bijzonder goed uit. Wales is door haar knappe prestatie zelfs boven Nederland geëindigd op de FIFA-ranglijst.

Oranje favoriet in duel tegen Wales

Desondanks is Nederland de grote favoriet. Neem bijvoorbeeld 888sports. Mocht je een euro op een overwinning voor Oranje zetten, dan ontvang je 1.95. Mocht Bale met zijn land, waarvan niet eens zeker is of hij speelt, winnen van Nederland dan is er maar liefst 4.10 op een euro te winnen. Waarschijnlijk komt dit door de status die Nederland als voetballand heeft opgebouwd de laatste jaren. Mocht het in een remise eindigen, dan ontvang je maar liefst 3.40 wanneer je een euro inzet.

Een interessante quotering dus, gezien de huidige staat van de nationale selecties. Bij oranje is het vooral Robben die opvalt. De sterspeler is zojuist teruggekeerd van een blessure, maar speelt alleen tegen Wales. De volgende interland is tegen Duitsland, maar die slaat de rechteraanvaller van Bayern Munchen over. Toch is de kans dat hij scoort tegen Wales aardig groot, gezien de quotering van 888sports. Mocht Robben het net raken, dan ontvang je 3.05. Als Klaas- Jan Huntelaar in de spits staat, dan vang je 2.95 voor zijn goal.

Vanavond staat het duel Wales – Nederland gepland om 20.45 uur Nederlandse tijd.