EK 2016 speelschema vandaag: Spanje – Turkije. Vandaag, vrijdag 17 juni om 21:00 uur, speelt regerend Europees kampioen Spanje in de Franse kustplaats Nice tegen Turkije. La Furia Roja heeft al drie punten op zak, Turkije staat nog met lege handen.

Wed op Spanje – Turkije bij 888sport

Spanje tegen Turkije groepsfase EK 2016

De Spaanse coach Vincente del Bosque is nu al sinds 2008 de leidsman bij het Spaanse elftal. In die jaren heeft hij onder meer de spitsen David Villa en Fernando Torres als nummer negen in kunnen zetten. Sinds zij met een vormcrisis (Torres) kampten of met pensioen gingen (Villa), stonden er geen opvolgers klaar. Braziliaan Diego Costa zag zijn kans schoon, liet zich tijdens zijn jaren bij Atletico Madrid tot Spanjaard naturaliseren en mocht mee naar het WK 2014. Het werd een flop en Costa is er nu niet eens meer bij.

Wie gaat op Euro 2016 de goals leveren voor de titelhouder? Gerard Pique hielp Spanje uit de brand tegen Tsjechië met een niet te houden kopbal. De voorhoede, bestaande uit Nolita, Morata en Silva, deed vaardig mee aan het oneindige en heus wel vaardige passen van de bal, dat ook nu nog het Spaanse spel kenmerkt. Maar zou het zoveel kwaad kunnen, om eens vanaf de zijlijn een hoge bal voor de pot te gooien? De kopbal van Pique toont al aan dat Spanje boven de grond misschien wel gevaarlijker kan zijn dan erover.

Roep om Burak Yilmaz en Emre Mor

De Turken waren vrij hulpeloos in de verloren wedstrijd tegen Kroatië en misten hechtheid. Die zal verder aangetast worden door de vermoedelijke absentie van Gokhan Gonul en Mehmet Topal. Bondscaoch Fatih Terim zal een paar noodgrepen uit moeten halen en de roep om de ervaren spits Burak Yilmaz en de achttienjarige Emre Mor in de basis te zetten, wordt luider.

Spanje heeft al negen competitieve duels op rij geen tegengoal gekregen. Dat heeft natuurlijk grotendeels te maken met de dominantie qua balbezit. En geen tegengoal krijgen, betekent bij La Roja vaak dat er ook wordt gewonnen. Sinds de start van Euro 2012 heeft Spanje 21 competitieve zeges geboekt, negentien keer gebeurde dat met een clean sheet.

Minder dan 2.5 goals noteert 1.84 bij 888sport.

Wedden op Spanje – Turkije

De notering voor een Spaanse victorie bij 888sport is @1.45, gelijkspel noteert @4.50 en een Turkse winst @8.90. Turkije heeft in zijn geschiedenis elf EK-goals gemaakt en tien daarvan vielen pas in de tweede helft. Aangezien Spanje weinig toe zal laten en zelf geen spervuur aan kansen van dichtbij zal afdwingen, tippen we dat er minder dan drie goals vallen. Under 2,5 goals noteert @1.84. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug! Lees hier nog veel meer: wedden op EK