EK 2016 uitslagen. De Belgische Rode Duivels wonnen woensdag van Zweden met 1-0 en België verzekerde zich daarmee van de knock-out fase. Ierland greep zijn laatste strohalm door Italië met 1-0 te verslaan. IJsland zien we ook weer terug na de 2-1 op Oostenrijk, maar de match van de dag was Hongarije versus Portugal: 3-3.

Uitslagen EK 2016: Hongarije – Portugal 3-3

Driemaal kwam Hongarije op voorsprong en telkens bleek de ploeg niet in staat om de drie punten over de eindstreep te slepen. Cristiano Ronaldo zorgde voor de 2-2 en 3-3, terwijl zijn maatje Nani (waarmee hij ooit samen speelde bij Manchester United) tekende voor de 1-1.

Het was een uiterst vermakelijke en ook grillige wedstrijd. Hongarije was al geplaatst voor de volgende ronde van het EK en benutte die status om zorgeloos te voetballen. De goals kwamen allemaal van afstand: eenmaal Zoltan Gera, tweemaal de voormalige PSV’er Balazs Dzsudzsak.

Uitslag IJsland – Oostenrijk 2-1

De spelers van IJsland waren eerlijk. “Hoe we gewonnen hebben weet ik niet meer”, was hun algemene opinie na afloop. Via een counter natuurlijk (de 2-1 van Traustason in de 93e minuut), maar ook via een slimme, ingestudeerde manoeuvre bij een uitworp. De bal werd direct richting strafschopgebied doorgekopt, waarna Jón Dadi Bödvarsson alles en iedereen verraste. Oostenrijk scoorde de 1-1 via Alessandro Schöpf en David Alaba miste nog een strafschop.

Uitslag Zweden – België 0-1

De Belgen lijken te beheersen wat nodig is voor toernooivoetbal: niet zoveel energie verspillen, de tegenstander de fouten laten maken. Een glanzend optreden was het niet tegen Zweden en er had ook best een tegengoaltje kunnen vallen, maar uiteindelijk maakte Radja Nainggolan in de 84e minuut met een poeier van afstand een einde aan alle twijfel. De Rode Duivels spelen in de achtste finale van het EK 2016 tegen Hongarije.

Uitslag Italië – Ierland 0-1

In de meeste Europese huiskamers zal de match van België de voorkeur hebben gekregen. En terecht. Italië begon op liefst acht plekken met andere spelers dan in de vorige speelronde. Het gevolg: een gebrek aan samenhang en ambitie. Ierland wist er wel raad mee en zegevierde geheel terecht. Al duurde het wel tot de 85e minuut tot Robbie Brady de 0-1 maakte.

Wedden op EK 2016