De wedstrijd tussen Kroatië en Turkije ging de eerste 10 minuten gelijk op maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Kroatië een licht overwicht maar kregen de Turken de beste kansen.

Vijf minuten voor het rustsignaal van de prima leidende Zweedse scheidsrechter Eriksson kreeg Kroatië het doelpunt dat het verdiende, een geweldig afstandsschot van Modric met een veranderlijke stuiter vlak voor de doellijn zorgde voor de verdiende 0-1 voor Kroatië. Verdiende overwinning voor Kroatië tegen het zwak spelende Turkije.

De tweede helft was min of meer een herhaling van de eerste helft, overwicht voor de Kroaten en een zwak spelend Turkije. een aantal wissels, overtredingen, blessures en helaas geen doelpunten meer.

Kroatië beheerste het spel en kwam eigenlijk geen moment in gevaar. De beste kansen voor Turkije kwamen in de 4 minuten extra tijd. Balta had een mooie kans maar de gewonde Kroaat Corluka (met verband om het hoofd) voerde een gewaagde maar geslaagde tackle op de bal uit en deed de beste kans voor Turkije teniet.

Turkije stelde teleur en zal aan de bak moeten en beter moeten gaan spelen om een ronde verder te komen.