Vandaag om 18.00 trapten Polen en Noord Ierland af in het zonnige en vredige Nice. Gemoedelijke sfeer met duizenden fans die het prima met elkaar kunnen vinden. Het kan dus wel!

Ook op het veld nauwelijks spanning, de eerste helft eindigt in 0-0 en slechts het halve stadion is nog wakker. Na een aantal best spannende wedstrijden is dit even een koude douche..wat saai!. Polen viel behoorlijk tegen ondanks een aantal goede kansen…en de Noord-Ieren zijn gewoon een maatje te klein voor dit toernooi, het leek nergens op.

De tweede helft leek even een voortzetting van de eerste helft maar na een paar minuten voelde je gewoon een doelpunt van de Polen aankomen. En inderdaad, in de 50e minuut scoorde Milik voor Polen de zo verdiende 1-0. De grote verassing van deze wedstrijd is de pas 19-jarige Bartosz Kapustka, die echt de uitblinker aan Poolse zijde was.

Noord Ierland probeert dan nog wel iets meer druk te zetten en krijgt in de 66e minuut zowaar een hoekschop en een schot in de richting van het Ierse doel maar dat was het dan ook wel.

Ik twijfel er niet aan dat Noord Ierland snel naar huis gaat en Polen uiteindelijk een ronde verder komt. Hopelijk wordt het wat spannender de volgende wedstrijden…