Wales heeft zijn eerste wedstrijd op een Europees kampioenschap ooit gewonnen. In Bordeaux werd Slowakije verslagen met 2-1. De winnende treffer viel tien minuten voor tijd.

Na tien minuten zorgde Gareth Bale, de sterspeler van Wales, via een vrije trap voor de 1-0. Zijn inzet vloog over alles en iedereen heen en was te hard voor keeper Matús Kozácik om er nog zijn ledematen tegen te zetten. Na een uur werd de 1-1 aangetekend door Duda, die koud een minuut in het veld stond.

Wales was echter de sterkere van de twee. Slowakije had veel overtredingen nodig om het Britse land in bedwang te houden. Uiteindelijk ging er vijfmaal een gele prent naar de Slowaken en geen enkele naar Wales. In de 81e minuut ontsnapte Hal Robson-Kanu aan de agressie van de tegenstander. Op aangeven van Aaron Ramsey (Arsenal) wurmt hij de bal onder een paar vijandelijke benen door, het net in.

Wales – Slowakije: de statistieken

De uitslag van Wales – Slowakije is dus 2-1, maar ook wat de onderliggende cijfers betreft deed Wales het beter. Het land vuurde acht keer een schot op goal af, Slowakije driemaal. Wales schoot dertien keer, maar slechts drie keer was dat daadwerkelijk gericht op doel. Bijna twee derde van die schoten vonden plaats vanaf buiten het strafschopgebied, wat het natuurlijk lastiger maakt om de keeper te verontrusten.

Vanavond om 21:00 uur gaat Euro 2016 verder met Engeland tegen Rusland.