Uitslag EK 2016: Wales – België. Het speelschema zag er zo veelbelovend uit voor België, maar de Rode Duivels gingen in Rijsel lelijk onderuit tegen Wales: 3-1. De Belgen stonden nota bene na dertien minuten al voor. Maar de Welshe draken mogen in de halve finale aantreden tegen Portugal.

Wales geeft België na 3-1 winst een enorme kater

Het was een wedstrijd die telkens van karakter veranderde. In de beginfase was België zeer dominant en ontstond er een situatie, waarbij drie keer direct na elkaar op goal kon worden gemikt. Radja Nainggolan sloot deze fase af met een lawinepijl van een afstandsschot. Keeper Hennessey schampte de bal lichtjes, maar was in feite kansloos: 0-1.

Direct trokken de Belgen zich terug om Wales uit te lokken meer risico te nemen. Wales was bepaald niet laf, toonde meer in huis te hebben dan reactievoetbal en dwong in de 26e minuut keeper Thibaut Courtois tot een fenomenale redding. Het zou niet zijn laatste van de avond zijn.

Vier minuten later maakte Wales uit een hoekschop gelijk. Verdediger Ashley Williams werd niet gedekt en kon licht gebukt de 1-1 binnen werken. Het had al direct erger kunnen worden, maar Courtois was scherp bij pogingen van Gareth Bale en Robson-Kanu.

888sport verhoogd de odds!! Duitsland wint op 8.00, Italië wint op 15.00

België sterk begin tweede helft

Ook na rust beleefden de Belgen een enorm sterk kwartier. Maar zodra de storm luwde en Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne en Eden Hazard net niet tot een zuiver of hard schot of harde kopbal kwamen, sloeg Wales toe via een counter. Hal Robson-Kanu, die nu niet eens een clubcontract heeft, werkte zich met een prachtige achterwaartse kapbeweging los en schoot de 2-1 binnen.

In de 85e minuut viel via Sam Vokes zelfs de 3-1. Na een hoge voorzet van rechts jumpte hij bekwaam en kopte hij de beslissende klap tegen het net.
Morgen is de derde EK 2016 kwartfinale Duitsland – Italië om 21:00 uur.