De vanavond gespeelde wedstrijd Engeland – Rusland is geëindigd in 1-1. De Engelsen gingen in de eerste helft voortvarend van start en hadden al snel het beste van het spel. het was wachten op een doelpunt aan Engelse zijde maar dat doelpunt viel niet.

De beste kansen kwamen van middenvelder Rooney die zich regelmatig op de rand van het strafschopgebied bevond en daar kansen creëerde. Ondanks het feit dat Engeland Rusland in alle statistieken de baas was kwam dit niet tot uiting in de score.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft leek Rusland zich enigszins terug te knokken in de wedstrijd maar in de 72 minuut maakte Schennikov een overtreding vlak buiten het strafschopgebied. Hij kreeg daarvoor een gele kaart en een directe vrije trap tegen. Deze werd door Eric Dier op geweldige wijze ingeschoten.

Engeland dus met 1-0 voor en nog een kwartier te gaan. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor de Engelsen, er is zelfs een paar keer zicht op de 2-1. In de extra tijd lijkt Engeland de zenuwen niet meer in bedwang te kunnen houden en krijgt Rusland in de 92e minuut toch nog een gelijkmaker middels een kopbal van Berezutski.

Gezien het spelbeeld was een overwinning voor de Engelsen een rechtvaardigere uitslag geweest en derhalve was er een enorme deceptie en teleurstelling bij de Engelsen toen er een minuut later afgefloten werd.

Het verassend goed spelende Engelse team zal echter met gemak van Wales en Slowakije kunnen winnen dus we zien ze vast in de volgende ronde terug.