Uitslag EK 2016: Tsjechië – Turkije. Turkije heeft een tikje tegen de verhoudingen in Tsjechië verslagen met 0-2. Daardoor maakt Turkije nog kans op kwalificatie voor de achtste finale. Tsjechië kan inpakken en wegwezen.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Kans voor Turkije op achtste finales

Beide landen wisten dat alleen een overwinning zou helpen bij hun poging om in de achtste finale te geraken. Turkije had nul punten en de Tsjechen slechts eentje. De Turken maakten in de tiende minuut hun eerste treffer van dit EK. De pas achttienjarige Emre Mor deed het voorbereidende werk. Vanaf de rechterflank gaf hij de bal af aan Burak Yilmaz en hij haalde doeltreffend uit:0-1.

Tsjechië kreeg een rits kansen om terug te slaan. Tomás Sivok raakte de paal, Pavel Kaderábek kon zelfs bij een leeg doel niet raak mikken en Jaroslav Plasil testte de reflexen van de Turkse doelman Volkan Babacan. Ondanks deze stormloop gingen de Tsjechen dus de kleedkamer in met een achterstand.

Turken bereiden voorsprong uit

Na de rust bleven ze aandringen en kantelde het balbezit stevig in Tsjechisch voordeel. Een tegenstoot deed Tsjechië, 20 jaar geleden de verliezend finalist, de das om. Mehmet Topal gaf Ozan Tufan een niet te missen kans en de middenvelder van Fenerbahce haalde kogelhard uit: 0-2.

Vervolgend bloedde de match een beetje dood, behoudens een opleving rond de 80e minuut. De Tsjechen kwamen uiteindelijk tot vijf schoten op doel, Turkije slechts twee, die dus telkens tot het perfecte resultaat leidden.

Van de vier nummers drie die inmiddels bekend zijn, is Turkije de derde beste. Van de groepen E en F mag er dus hoogstens eentje beter zijn dan Turkije, anders gaan Fatim Terim en zijn mannen naar huis.

Morgen gaat Euro 2016 verder met vier duels. Om 15:00 uur Hongarije tegen Portugal en IJsland tegen Oostenrijk. Om 21:00 uur Italië tegen Ierland en Zweden tegen België.