Uitslag EK 2016: Tsjechië – Kroatië. Tsjechië heeft in het slotkwartier van de match tegen Kroatië via twee goals toch nog een punt verdiend. De Kroaten hebben nu vier punten, de Tsjechen een.

In de eerste helft was Kroatië heer en meester in het stadion Geoffroy-Guichard te Saint-Etienne. Onder leiding van captain Darijo Srna, die vliegensvlug zijn geboorteland bezocht om de begrafenis van zijn vader bij te wonen, werden de Tsjechen klem gezet. De Kroaten hebben met Luka Modric en Ivan Rakitic twee toppers van Real Madrid en FC Barcelona op het middenveld staan. Hun slimme passing en balvastheid was te machtig voor Tsjechië.

In de 36e minuut werd Kroatië beloond voor het overwicht. Ivan Perisic rende met de bal aan zijn voet het Tsjechische strafschopgebied in en hield even in, waardoor zijn bewaker zijn balans verloor. Daarna versloeg hij keeper Cech met een tegendraads schot. Een kwartier na de hervatting tekende Rakitic voor een verdubbeling van de score. Weer was Cech kansloos, dit keer door een subtiel stiftje.

Laatste kwartier beslissend

Het leek over en klaar, maar met nog tien minuten te gaan bracht Tsjechië weer leven in de partij. Veteraan Tomas Rosicky legde de bal op het hoofd van Skoda en hij werkte de 1-2 tussen de palen. Helaas werd daarna een pauze noodzakelijk, omdat bezopen bezoekers vuurwerk richting de grasmat wierpen. Ook werd er in een Kroatisch supportersvak geknokt.

Het bracht de Kroaten van de leg. Tsjechië drong aan en kreeg na hands van Vida een strafschop toegekend. In de 92e minuut kon Tomas Necid daardoor nog een punt uit het vuur redden.
Om 21:00 uur begint Spanje tegen Turkije.