Uitslag EK 2016: Spanje – Turkije. De uitslag van Spanje tegen Turkije is 3-0. En dat was nog genadig voor het hulpeloze Turkije. De bijnaam van het team is de Maansterren, maar de enige elf sterren op het veld droegen het rode shirt van La Roja.

Alles ging naar wens bij de regerend Europees kampioen. Natuurlijk functioneerde tiki-taka-passingmachine weer gesmeerd, maar dat is altijd wel zo. Dit keer resulteerde de speelstijl ook in vele momenten waarbij de Spanjaarden op goal konden aanleggen. In de 34e minuut gaf Nolito voor, waarna Juventus-spits Alvaro Morata de openingstreffer maakte. Formeel gezien met een kopbal, maar Morata raakte de bal zo gevoelig en subtiel, dat het meer leek op aaien.

Drie minuten later was Cesc Fabregas de leverancier van de assist. Alhoewel, zijn lobje werd door een Turkse verdediger foutief naar achter doorgekopt. Daar stond Morata al klaar en hij gleed de tweede van de avond binnen.

En de Rode Furie wachtte na de pauze niet lang om het duel definitief in het slot te gooien. Andres Iniesta spleet de Turkse defensie open met een van zijn beruchte steekballen. Jordi Alba tikte door naar Morata en hij kon van zo dichtbij niet meer missen. Al leek Alba welbuitenspel te staan.

En Turkije dan? Dat was totaal onmachtig en kwam tot geen enkel schot op het Spaanse goal. Sterspeler Arda Turan werd door het eigen publiek uitgefloten. En ter overdenking: Tsjechië, IJsland en Turkije hebben nu samen vijf duels gespeeld op Euro 2016. De oogst? Twee puntjes. En dat zijn de landen waar Oranje in de kwalificaties achter eindigde.

Zaterdag om 15:00 uur speelt België tegen Ierland.