Uitslag EK 2016: Rusland – Wales. Wat een droomdebuut beleeft Wales. De debutant heeft zijn derde groepswedstrijd gewonnen en stuurde Rusland met 3-0 naar huis. Wales is met zes punten de winnaar van groep B.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Rusland slechtste ploeg van het EK 2016

De allerslechtste ploeg van het EK in Frankrijk is bekend: Rusland. Geen ambitie, geen snelheid, geen creatieve brille. Het ontbreekt Rusland aan alles, behalve lethargie. Voor de zoveelste keer op rij druipen de Russen met de staart tussen de benen af bij een eindronde. Alleen tegen Engeland werd een puntje behaald en dat was tegen de verhoudingen in.

Gek toch dat Rusland zich sjokkend naar de slachtbank lieten leiden. Een overwinning had het land zo goed als zeker naar de achtste finale gebracht. Gareth Bale gaf in de tweede minuut al namens Wales een signaal af, dat de Russen er wel voor zouden moeten knokken. De ster van Real Madrid gaf keeper Igor Akinfeev de nodige problemen.

Wales overtuigd

Zes minuten later was het dan toch wel al raak. Joe Allen gaf een lange bal, Aaron Ramsey van Arsenal stond op de goede plek en verschalkte Akinfeev: 1-0. Het was gepast dat een Russische fout de 2-0 inluidde. Shikov verspeelde de bal aan Neil Taylor en hij benutte de rebound nadat Akinfeev aanvankelijk nog zijn vuisten er tegen kreeg.

In de 67e minuut was de tandem Ramsey-Bale goed voor de derde treffer. Ramsey gaf een steekballetje, Bale rende als enige het strafschopgebeid in om het op te pikken. Met links prikte hij de 3-0 binnen.

Dinsdag gaat Euro 2016 verder met vier duels. Om 15:00 uur Noord-Ierland tegen Duitsland en Oekraïne tegen Polen. Om 21:00 uur Tsjechië tegen Turkije en Kroatië tegen Spanje.