Uitslag EK 2016: Roemenië – Albanië. Albanië heeft voor het eerst een wedstrijd op een eindronde gewonnen. In het Parc Olympique Lyonnais werd Roemenië geklopt met 0-1. De held van de avond was Armando Sadiku.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Roemenië nam het heft in handen

Zoals wel viel te verwachten namen de Roemenen het heft in handen. De Albanese keeper, Etrit Berisha, moest zijn handschoenen tegen inzetten van Ovidiu Hoban en Nicolae Stanciu drukken. Toch wist de debutant zich wat aan de druk te ontworstelen. In de 36e minuut kreeg Migjen Basha een levensgrote kans, waarna hij de bal echter niet zuiver raakte.

Toch viel er voor de rust nog een doelpunt. De Albanezen toonden aan heus wel een staaltje combinatiespel en offensief vernuft te bezitten, want via een op maat gesneden voorzet van Armando Sadiku wist Ledian Memushaja zijn hoofd tegen de knikker te zetten: 0-1.

De vreugde was immens. Het was immers de eerste goal ooit voor Albanië op een EK (of WK). Dezelfde Sadiku had een regelrechte legende kunnen worden, als hij in de slotfase een snijdende counter had voltooid. En ook Memusha miste net de heldenstatus, want even leek het er op dat de Roemeense keeper Tatarusana zijn schot door de handen zou laten glippen.

De Roemenen, die aan het duel begonnen met nul punten, konden het schijnbaar niet opbrengen om het nog flink te laten stormen. Alleen Florin Andone was dichtbij een gelijkmaker. De lat frustreerde hem.

Albanië moet afwachten

Albanië moet nu afwachten tot alle groepen uitgespeeld zijn. Het land heeft drie punten en een doelsaldo van min twee. Dat kan genoeg zijn om tot de vier beste nummers drie te horen, maar dat doelsaldo van 1-3 ziet er niet zo veelbelovend uit.