Uitslag halve finale EK 2016: Portugal – Wales. Portugal is de eerste finalist van Euro 2016, na de 2-0 zege op Wales. De goals kwamen van Cristiano Ronaldo (kopbal) en Nani (53e minuut), waarna Wales er eigenlijk niet meer aan te pas kwam.

Portugal schakelt Wales uit op weg naar finale

De eerste helft was niet heel opwindend en deed de vrees opleven, dat Portugal er weer een draak van een duel van zouden maken, zoals tegen de Kroaten en Polen. Aanvankelijk probeerde Portugal nog wel om het best van zijn balbezit te maken. Gaandeweg het eerste bedrijf zetten de Welshe draken hun tanden in de partij.

Dat leidde in de negentiende minuut tot een gevaarlijke, ingestudeerde corner, waarbij Gareth Bale via een verrassende looplijn alleen achter de bal kwam te staan. Zijn gehaaste schot miste precisie. Drie minuten later probeerde Bale het van afstand, tevergeefs.

Ronaldo beslist Portugal – Wales

De tweede helft leek in de openingsfase weer op het begin van de eerste. Portugal nam het initiatief en kwam in de 50e minuut op voorsprong. Ronaldo sprong na een corner machtig omhoog en werkte met een snoeiharde kopbal het speeltuig in de nok van het doel.

Drie minuten daarna volgde de knock out. Portugal speelde de bal frank en vrij rond, diep op de helft van Wales, waarna via een versnelling kon Ronaldo uithalen. Renato Sanches liet via een overstapje de bal doorrollen en Nani hoefde hem alleen nog even in te tikken: 2-0.

Wales moest daarna komen, maar bleef steken op een paar afstandsschoten van Bale. Joao Mario en Danilo schoten namens Portugal naast en in de handen van keeper Hennessey.

888sport verhoogd de odds!! Duitsland wint 11.00 Frankrijk wint 11.00

Duitsland – Frankrijk halve finale EK 2016

Euro 2016 gaat donderdag door met Duitsland tegen Frankrijk, om 21:00 uur.