Uitslag EK 2016: Portugal – Oostenrijk. Ondanks een door Cristiano Ronaldo genomen strafschop bleef het bij Portugal tegen Oostenrijk 0-0. Daardoor heeft Portugal pas twee punten vergaard en verwelkomt het Alpenland pas zijn eerste puntje.

Wed op het EK bij 888sport

Het was de tweede armetierige wedstrijd op rij van Oostenrijk. Hoe het land zich zo superieur heeft weten te plaatsen voor Euro 2016 is een raadsel. Uit tien duels pakten de Oostenrijkers 28 punten, waarmee het de internationale verwachtingen opklopte. Maar in Frankrijk weten Arnautovic (ex-FC Twente) en zijn maten geen vuist te maken. Ze kwamen tot vier schoten, waarvan eentje doelgericht.

Portugal was net als tegen IJsland (1-1) slordig in de afronding, maar was offensief wel snel en fel, terwijl Ronaldo veel beter in de partij zat dan in de eerste speelronde. De ster van Real Madrid zag zijn strafschop echter op de paal belanden, kopte ook nog in buitenspelpositie een bal fraai binnen, terwijl keeper Roberto Almer ook nog tweemaal scherp ingreep bij een poeier en kopbal.

Nani gaf in de dertiende minuut al het slechte voorbeeld. Hij had alleen Almer nog voor zich, maar faalde. Een stief kwartier later raakte ook hij de paal. Het enige wat Oostenrijk terug deed was een gevaarlijke vrije trap van David Alaba. De man van Bayern Munchen kon bijna juichen, maar de bal werd vlak voor de doellijn opgeruimd.

Dit was een 0-0 die het aanzien zeker waard was. Al zullen de participanten een andere mening hebben. Zij zullen beide in de derde speelronde moeten winnen, anders is de kans erg groot dat Euro 2016 er alweer op zit.
Zondag gaat het EK verder met Roemenië tegen Albanië en Zwitserland tegen Frankrijk (beide 21:00 uur).