Uitslag EK 2016: Portugal – Frankrijk 1-0. Portugal is voor het eerst Europees kampioen voetbal geworden. Cristiano Ronaldo viel al binnen een half uur uit, maar zijn teamgenoten kregen Frankrijk in verlenging op de knieën. Invaller Eder scoorde in de 190e minuut.

Wed op sport bij 888sport

Portugal verlaat Frankrijk in verlenging met 1-0

Ronaldo kreeg in de vijfde minuut een forse attack van Dimitri Payet te verwerken. De sterspeler van Real Madrid zeeg naar de grond, verbeet de pijn, stond toch weer op en hinkelde nog twintig minuten door. Daarna was verder spelen onmogelijk.

Zeer slecht nieuws voor Portugal natuurlijk, maar ze hebben CR7 niet nodig om de zaakjes achterin prima in orde te hebben. Slechts sporadisch drong Frankrijk door tot het Portugese strafschopgebied. En daar stond keeper Rui Patricio klaar om zijn grootse vorm te tonen. Hij was ook alert toen Antoine Griezmann, de uiteindelijke topscorer van Euro 2016, met een listige boog inkopte.

In de tweede helft bleven Les Blues het beste van het balbezit en ook van het spel houden. Maar Portugal beet steeds gevaarlijker van zich af en dat gebeurde heus niet alleen met counters. Spelers als Quaresma, Nani en Renato Sanchez hebben echt wel wat in hun mars. Vlak voor tijd moest de Franse doelman Lloris optreden toen Nani een scherpe voorzet gaf en Quaresma omhaalde.

Ronaldo coacht Portugal

In de verlenging toonde Portugal meer lef, vurig aangemoedigd door Ronaldo langs de zijlijn. Eder scoorde na 100 minuten bijna met een harde kopbal, Raphaël Guerreiro ramde een (onverdiend toegekende) vrije trap tegen de lat.
Uiteindelijk haalde Eder de trekker over. Eder, die nota bene in Frankrijk speelt bij Lille, plaatste de bal met een beheerste schuiver in de linkerhoek. Daarna speelde Portugal de match professioneel uit.