Uitslag EK 2016: Polen – Portugal. Portugal heeft ten koste van Polen de halve finale van Euro 2016 bereikt. Na negentig minuten was het 1-1, waarna in de verlenging doelpunten uitbleven. Vervolgens gingen negen van de tien penalty’s erin, behalve die van Jakub Blaszczykowski.

Portugal klopt Polen na strafschoppen

In de groepsfase zorgden Portugal en Hongarije voor de vermakelijkste match tot nu toe van dit EK. In de knock-out fase staat Portugal vooralsnog garant voor onopwindende partijen waarin het vooral gaat om afbreken, niet om creëren. Maar Cristiano Ronaldo en co doen simpelweg wat volgens hen nodig is om te overleven, en tot nu toe gaat ze dat goed af, ook al doen ze dat met alweer het vijfde gelijke spel (in reguliere speeltijd) op rij.

Polen kende een bliksemstart in Marseille. Kamil Goricki rukte op links op en schoof de bal richting Robert Lewandowski, die zich als een ware sluipschutter net binnen de zestien meter had verschanst. Hij hoefde alleen zijn voet tegen het speeltuig te zetten, waarna de bal in een strakke lijn tegen de netten plofte: 1-0.

Tien minuten voor rust maakte Renato Sanches de 1-1. De 18-jarige speler, na de zomer te bewonderen bij Bayern Munchen, dartelde na een combinatie met Nani richting het Poolse strafschopgebied. Zijn schot werd vervolgens nog licht getoucheerd, waardoor keeper Fabianski kansloos was.

888sport verhoogd de odds!! Wales wint  @21.00, België wint @7.00.

De tweede helft was niet alleen zonder treffers, maar ook bijna zonder grote kansen. Vijf minuten voor tijd had Ronaldo de winnende kunnen maken. Hij maaide echter over de neervallende bal heen.
Euro 2016 gaat vrijdag verder met België tegen Wales, om 21:00 uur.