Uitslag EK 2016: Oostenrijk – Hongarije – 0-2. Hongarije heeft maandag Oostenrijk met 2-0 verslagen. Dat is een van de meest verrassende uitslagen tot nu toe, want de Hongaren plaatsten zich via de play-offs voor Euro 2016, terwijl Oostenrijk soeverein slechts twee punten liet liggen in tien kwalificatieduels.

Hongaren met 0-2 te sterk voor Oostenrijk

In de eerste helft was Oostenrijk inderdaad ook duidelijk de sterkste van de twee. Hongarije, in een heel ver verleden tweemaal tweede op een WK voetbal, beperkte zich bij hun opbouw tot lange ballen. Die waren onnauwkeurig en werden makkelijk opgevangen door Oostenrijk.
Het Alpenland had ook op individueel niveau de grotere namen tot zijn beschikking. Albada is een grote meneer bij Bayern Munchen, Arnautovic kennen we nog van zijn periode bij FC Twente, Christian Fuchs werd met Leicester kampioen van Engeland en bij Dynamo Kiev willen ze Aleksandar Dragovic niet graag missen in de verdediging.

Oostenrijk leek ook al snel op 1-0 te komen, maar David Alaba mikte op de paal. De Hongaarse keeper Kiraly moest ook optreden bij inzetten van alweer Alaba en Zlatko Junuzovic. Zijn grijze slobberende joggingbroek gaf hem weer geluk.

Hongarijë onverwachts op voorsprong

De Hongaren kwamen onverwacht op voorsprong via een vrij snelle aanval, die al begon via een passje van Kiraly op een verdediger. Die gaf een lange bal en acht seconden later gleed Adam Szalai de openingstreffer tegen de touwen.

Vier minuten later kreeg Dragovic van Oostenrijk rood, waardoor het de Hongaren wat makkelijker werd gemaakt. De tien resterende Oostenrijkers zetten druk en kwamen dichtbij, maar vielen uiteindelijk in het Hongaarse mes. Met een stifjte tekende Zoltán Stieber voor de uitslag: 2-0.