Uitslag EK 2016: Oekraïne – Polen. Polen sluit na de 1-0 winst op Oekraïne de groepsfase van Euro 2016 af op plek twee in groep C. Oekraïne is laatste en kan de koffers dus inpakken, al probeerden ze er in deze derde speelronde nog wel wat van te maken.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Kansen voor Oekraïne

In de openingsfase kon het publiek vrezen dat de Oekraïners net als Rusland de avond ervoor, er met de pet naar zouden gooien. Arek Milik en Robert Lewandowski kregen enorme kansen, maar zij vertonen zich op dit toernooi nog niet in hun allerbeste vorm. Milik struikelde immers tegen Duitsland al een paar keer over zijn eigen benen.

Daarna had Oekraïne het beste van het spel, gevoed door een ruim aandeel in het balbezit. Andriy Yarmolenko kon na een kwart van het duel zijn land eindelijk laten juichen. De Poolse keeper Lukasz Fabianski stond in de weg.

Invaller Blaszczykowski scoort winnende goal

Vervolgens deed de Poolse coach Adam Nawalka in de rust een gouden greep. Hij liet Jakub Blaszczykowski invallen en binnen tien minuten kon hij op aangeven van Milik zijn mannetje uitspelen en hoog tegen de touwen rammen: 1-0.

Buitenspeler Yevgen Konoplyanka zorgde daarna nog voor het laatste echte wapenfeit van Oekraïne. Ook hij stuitte op Fabianski. En daarmee kreeg het land toch wat te weinig in deze clash tegen de westerburen. Oekraïne had vier schoten op goal, Polen drie.

Richting de WK-kwalificaties moet het Oekraïense team heropgebouwd worden. Coach Mykhaylo Fomenko treedt af, recordinternational Anatoliy Tymoshchuk kreeg in de laatste minuutjes ook de gelegenheid om afscheid te nemen.

Om 21:00 uur gaat Euro 2016 door met Tsjechië tegen Turkije en Kroatië tegen Spanje.